Најновије

ОТКРИВЕНА ТАЈНА РУСКОГ УСПЕХА У СИРИЈИ: Француски стручњак све детаљно објаснио

Француски стручњак Роман Ломбарди у ауторском чланку за лист Капиталис изјавио је да је Русија победила у Сирији због добро развијене стратегије.

Захвалност Русији (Фото: РИА Новости)

Као што је аутор навео, Русија је предвидела да ће поновити судбину авганистанске кампање у Сирији, али су све сумње врло брзо распршене када су модерна опрема и оружје ступили у акцију. "Руски стратези су увек учили из својих грешака из прошлости", пише Ломбарди. Москва је показала да мудро води ратове, који се на крају завршавају победом и озбиљном експанзијом утицаја, сматра аналитичар.

Поред снажне војне опреме и оружја, од којих су многи узорци тестирани у Сирији, аутор указује на јасну стратегију којом се Русија приближила сукобу. Савезничке снаге су биле укључене у сукобе у земљи, а оне су биле покривене од стране Ваздушно-космичких снага, пише он.

"Међутим, на крају крајева, њен успјех у Сирији, наравно, је последица свеобухватније стратегије која комбинује тактику и иновативне модерне војне инструменте с учинковитом дипломатијом на међународном, регионалном и локалном нивоу", наводи се у чланку.

Остаје питање шта ће бити наставка овог успеха Русије у обнови Сирије и економском развоју региона Блиског Истока у целини, истиче стручњак.

"Само ће нам будућност показати да ли ће Русија на крају успети тамо где је Запад до сада претрпео потпуни пораз", закључује Ломбарди.

Како су Руски специјалци извршили масовни десант, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски напади на упоришта џихадиста ИД

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА