Најновије

РАТНЕ МАШИНЕ ЗАПАДА: Ово су главне узданице НАТО-а у случају рата са Русијом! (ВИДЕО)

Експерти магазина „Бизнис инсајдер“ су набројали врсте наоружања држава НАТО-а које би се могле искористити у потенцијалном рату са Русијом. Једно од њих је и амерички невидљиви ловац пете генерације Ф-35 лајтнинг ИИ. Друге државе, по мишљењу аутора, засад нису могли да направе исти такав неприметни и високотехнолошки авион.

Ф 35 (Фото: Јутјуб)

На списку се налази и вишенаменски ловац „Јурофајтер тајфун“, који је направљен у сарадњи са другим државама. Стручњаци портала су га упоредили са руским Су-35.

Између осталог, поменути су и стратешки бомбардери Б-52, Б-2 „спирит“ и Б-1Б „лансер“, који треба да осигурају обуздавање противника, пошто се налазе у Европи.

Магазин је издвојио и амерички противбродски авион „Боинг П-8 Посејдон“ — један од најбољих ловаца за подморнице. У ту категорију су укључени италијанске, француске, норвешке и данске фрегате.

Између осталих, помињу се амерички ударни хеликоптер АХ-64 Апач, немачки борбени тенк (ОБТ) „Леопард 2“ је амерички носач авиона класе „Нимиц“, системи противваздушне одбране „Патриот“ и подморнице класе „Вирџинија“.

Прочитајте ОВДЕ какав то топ тестира Турска а има сличан и Кина.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА