Најновије

ВЕСИЋ: Кривичне пријаве против Бастаћа и СзС због барикада у Коларчевој!

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су данашњом блокадом саобраћаја у Коларчевој улици председник општине Стари град Марко Бастаћ и одборници Савеза за Србију предвођени Николом Јовановићем показали како се спроводи терор и насиље над грађанима Београда и најавио да ће Градски секретаријат за саобраћај против њих поднети кривичне пријаве.

Сзс (Фото: Јутјуб)

Весић је рекао да ће против Јовановића, Бастаћа и осталих активиста бити поднете кривичне пријаве јер су зауставили саобраћај и организовали терор над грађанима Београда.

"Мислим да је суд место где треба да објасне зашто ово раде, јер када се неко понаша као хулиган, уништава град и спречава његово функционисање онда треба да одговара у складу са законом", поручио је Весић.

Нагласио је да су чланови СзС данас затворили град и спречили нормално функционисање саобраћаја и на тај начин показали како изгледа њихова политика насиља на делу.

"Оно што смо чули од Бастаћа и представника коалиције Драгана Ђиласа да они желе да се у Београду ништа не ради, да сви радови стану, да се Београд не уређује само зато што они, када су били на власти, нису били способни да то раде",

Како је рекао, они не подржавају уређење Трга републике, ширење пешачке зоне, што је, каже Весић, било предвиђено још 1985. године, уређењу Савског трга, Карађорђеве и других улица само зато што они нису знали то да ураде.

"Противе се Гондоли, јер они су били неспособни, а планирали су да направе Гондолу од Аде циганлије према Кошутњаку, противе се Београду на води јер нису били у стању да спроведу њихов пројекат "град на воду" који је Ђилас промовисао 2012.године у Кану", навео је Весић.

Напомиње да су Ђилас и остали у СзС имали прилику да уреде Београд, али да то нису урадили, већ су уништили и опљачкали град.

"Нису знали ниједан од ових радова да спроведу, говоре зашто ми толико радимо. Пошто они ништа нису радили док су били на власти, ми данас уређујемо град. Грађани Београда су гласали за уређење Београда, а не за дрипце и хулигане какви су Бастаћ и Ђилас и који су данас показали како изгледа град који они воде", нагласио је заменик градоначелника.

Како је рекао, Ђилас је задужио Београд за 1,2 милијарде евра и зато није могао ништа да уређује у граду.

"Разлика између њих и нас види се у томе ко уређује град, а ко уништава град. Данас су Ђилас, Бастаћ и Јовановић показали како уништавају град. Да су имали толико енергије док су били на власти да реше један проблем грађана ми данас не би морало оволико да се ради", рекао је Весић.

Поручио је да ће актуелна власт наставити да уређује Трг реопублике, Савски трг, улице Кнеза Милоша, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, Карађорђеву, да ће завршити пројекат "Београд на води" и направити од Београда модерну европску престоницу у којој ће грађани имати живот какав заслужују.

Прочитајте ОВДЕ како је било на суботњем протесту у Београду и да ли се нешто променило у захтевима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА