Најновије

ЦРНИ ОРАО СПРЕМАН ДА ЗАДАВИ ЗЛАТНОГ ОРЛА: Велика Албанија процветала у црногорској авлији! (ВИДЕО)

Носилац коалиционе листе албанских партија у Црној Гори, Ник Ђелошај, уверен је да ће црногорка општина Тузи бити прва општина у тој држави у којој ће на власти бити Албанци. Тузи је 1. септембра прошле године добио статус независне општине, а на првим локалним изборима у недељу, пет политичких странака и коалиција три главне албанске политичке партије су се такмчиле и, како се тврди, победиле су освојивши 16 мандата.

Прослава победе у Тузима (Фото: Јутјуб)

Према Ђелошају, то ће бити прва општина у Црној Гори којом ће управљати Албанци. Тузи и Улцињ су две црногорске општине са већинским албанским становништвом, а на прошлогодишњим изборима албанске партије су претрпеле губитак.

Ђелошај је за приштинску Коху рекао да је та општина у тренутно веома лошем стању због економске неразвијености и дугогодишњег занемаривања. Доласком Албанца на власт, Ђелошај каже да су створене нове могућности.

- Битно је да направимо албанску администрацију у којој ћемо дисати на албанском. Такође ћемо покренути план урбаног развоја, привлачећи стране инвестиције из албанске дијаспоре и на тај начин дорпинесемо развијању инфраструктуре земље - рекао је.

Обећава да ће, како каже, Албанцима пренети најбољу поруку где год да су, а та порука је: да неће бити лидера и да треба да буду уједињени.

Неће остати ни “М” од Монтенегра. Шиптари полако али сигурно освајају Црну Гору. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Славље Шиптара у Тузима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА