Најновије

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ДИЖЕ ЗИД НА ГРАНИЦИ СА СРБИЈОМ: Доводе и мађарске граничаре

Министарство безбедности БиХ планира да на границу БиХ према Србији и Црној Гори доведе мађарске граничаре како би појачало контролу и спречило очекивани нови талас миграната.

Mађарски граничари (Фото: Јутјуб)

То је за Глас Српске рекао министар безбедности БиХ у техничком мандату Драган Мектић, који је казао и да је од мађарских званичника добио понуду да пошаљу стотину граничара како би својим искуством помогли у контроли границе на мигрантској рути.

Он каже да би на састанку са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом требало да добије прецизније информације о евентуалном ангажовању мађарских граничара.

"Евентуални ангажман би требало да буде прецизиран билатералним споразумом између Мађарске и БиХ. Министарство безбедности ће припремити тај споразум и упутити га Председништву БиХ на одлучивање. Уколико Председништво БиХ то одбори, можемо очекивати Мађаре на граници", рекао је Мектић.

Према његовим речима мађарски граничари неће имати овлашћења Граничне полиције БиХ, нити оружје, већ ће практично вршити мониторинг контроле државне границе, додајући да би и такав њихов ангажман сигурно допринео бољој контроли границе и спречио мигранте у илегалном преласку.

Глас Српске преноси и да је Мађарска спремна да БиХ донира жицу и стубове па чак и да плати постављање те опреме на граници.

Како Црна Гора распродаје војне бродове, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Mађарски граничари

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА