Најновије

ПУТИНОВО ОРУЖЈЕ ЈОШ МАЛО ПА СПРЕМНО ДА УНИШТИ ЦЕЛУ АМЕРИЧКУ ФЛОТУ: Од оваквих подводних предатора нема помоћи (ВИДЕО)

Пројекат специјалне наменске подморнице 09852 "Белгород", која ће бити поринута у другом кварталу ове године, биће први носач подводних дронова "Посејдон", изјавио је извор у руској војној индустрији за ТАСС.

Руска подморница (Фото: Јутјуб)

- Пројекат нуклеарне подморнице за специјалне намене 09852 “Белгород” постаће први носач “Посејдона”. Она ће бити поринута у Севмашу и испловиће у другом кварталу - рекао је извор, додајући да ће даља изградња подморнице бити довршена и да ће се тестирања на доковима обавити током 2019. године и у 2020. години.

Подморница "Белгород" за посебне намене биће у стању да носи шест стратешких подводних дронова “Посејдон”. Други носач подводних дронова “Посејдон”, подморница “Пројект 09851”, очекује се да ће се појавити на пролеће 2020. године и бити оперативна у руској морнарици 2022. године, додао је извор. ТАСС још нема званичну потврду ове информације.

Руски председник Владимир Путин је у свом обраћању пред оба дома руског парламента 1. марта прошле године први пут споменуо напоре земље да развије нуклеарно подводно пловило на нуклеарни погон које може носити и конвенционалне и нуклеарне ракете и имати снагу да уништи непријатељске инфраструктурне објекте, групе носача авиона и друге циљеве.

Руски председник је тада рекао да ће прва подморница која ће носити подводне дронове “Посејдон” бити распоређена у пролеће 2019. године. Истог дана, руско Министарство одбране објавило је први видео о покретању брода.

Нове турске трупе ушле у Сирију. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руси имају нови подводни дрон

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА