Најновије

РУСКА ВОЈСКА ОБЈАВИЛА ШОКАНТНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: 300 свежих гробница поред избегличког логора (ФОТО)

Три стотине нових гробница пронађено је у близини ограде избегличког логора Рукбан у Сирији, одакле милитанти под контролом САД још увек не пуштају никога, саопштило је руско министарство одбране.

Логор Рукбан (Фото: РИА Новости)

Напомиње се да сателитски снимци Министарства одбране Русије бележе услове живота избеглица у логору. Већина зграда у њему је привременог типа и нису погодне за живот у зимском периоду, а неке од избеглица живе под шупама.

Фото: Министарство одбране Русије

"У самом логору цвета нехигијена. Сметлишта се налазе у непосредној близини стамбених објеката. Нема складишта за храну и продавница хране. Храна и друга роба се размењују на спонтаним мини тржиштима под контролом милитаната", наводи се у саопштењу.

Према саопштењу Министарства одбране, логор је окружен бедемом и оградом, "иза којег локалне милитантне групе које су под контролом САД не ослобађају ниједну од избјеглица".

"У ствари, логор је одавно изгубио свој статус, постајући резерват, где се таоци присилно држе. На јужној страни, одмах испред ограде логора, пронађено је ново гробље са 300 свежих укопа", додаје се у извештају.

Фото: Министарство одбране Русије

Руско министарство одбране је поновило да им заповедништво америчких снага у зони "Ал-Танф" спречава улазак, обмањивањује избеглице о немогућности напуштања логора, "шире гласине да ће бити уништени, присиљени у војску и прогоњени од стране власти на територији под контролом сиријске владе.".

"И наоружане групе под контролом САД на челу са Магавир Ес-Сауром које делују у региону присилно држе избеглице који желе да напусте логор, захтевајући значајне износе долара за излазак", објавило је министарство.

Истовремено, према подацима УН-а, око 35,5 хиљада Сиријаца из логора жели да се врати на територију под контролом владе: око 28,3 хиљаде људи намерава да се врати у покрајину Хомс, у покрајину Деир ез-Зор - око 2,8 хиљада, у провинције Дамаск и Хама 1,6 хиљада, и у провинцију Алеппо - око 1,2 хиљаде.

Како Руси од Палестинаца праве борбене машине, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рукбан – логор смрти

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА