Најновије

АМЕРИКА ЈАЧА ОДБРАНУ ИЗРАЕЛСКИМ СИСТЕМИМА: Пентагон купује „Гвоздену куполу“ (ВИДЕО)

Пентагон се обратио Конгресу САД са захтевом да се издвоје финансијска средства за куповину неколико система ПВО „Гвоздена купола“ од Израела, тврди амерички лист „Форин полиси“.

Гвоздена купола (Фото: Јутјуб)

Према писању листа, Пентагон је у ту сврху од законодаваца затражио 370 милиона долара. Осим тога, у Пентагоновом закону за наредну буџетску годину, која у САД почиње 1. октобра, Министарство захтева од Конгреса да издвоји 9,4 милијарде долара за противракетну одбрану САД, што је за 0,5 милијарди долара мање у односу на прошлогодишњу потрошњу.

Истовремено, лист наводи да је Пентагон затражио додатна средства за развијање хиперсоничног оружја. Такође се истиче да таква одлука није у складу са одредбама нове Стратегије за даљи развој америчког система ПВО која је представљена у јануару. Представљајући доктрину, председник САД Доналд Трамп говорио је о потреби повећања потенцијала америчких система ПВО.

Подсетимо, Сједињене Државе су у понедељак у Израелу распоредиле систем противваздушне и противракетне одбране ТХААД.

У јулу 2016. године, САД и Израел спровели су заједничка тестирања шест система ПВО. У августу исте године постало је познато да је Пентагон наручио конструкцију пандана израелском систему ПВО „Гвоздена купола“ за америчке оружане снаге.

Гваидо је на коленима! Мадуро сада бира хоће ли завршити као Јанукович или као Асад. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА