Најновије

ПРЕМА СЕ ХАОС! ВЕНЕЦУЕЛА ПРЕД ТАЧКОМ КЉУЧАЊА: И власт и опозиција позвали народ на улице, страхује се од грађанског рата!

Председник Венецуеле Николас Мадуро и његов противник, лидер опозиције Хуан Гваидо позвали су своје присталице да се данас изађу на улице и поред хаоса у земљи изазваног општим нестанком електричне енергије.

Maдуро (Фото: Pablic/Правда)

Због нестанка струје у петак је скраћено радно време, многи летови су отказани на аеродромима, болнице су успорено радиле а многе продавнице су опљачкане.

Власти и опозиција су једна другу оптужиле за нестанак струје и позвале присталице на улице истог дана, што би могло да доведе до сукоба.

"Позивам народ Венецуеле да масовно изађе на улице против узурпаторског, корпумпираном и неспособног режима који нас је увео у мрак", навео је на Твитеру Гваидо, самопроглашени привремени председник Венецуеле којег је признало око 50 земаља.

Мадуро је са своје стране позвао присталице да изађу на улице против империјализма.

Власти су оцениле да је нестанак струје "намерна агресија" америчких власти које подржавају опозицију. Додале су да ће УН-у доставити доказе о одговорности САД.

За сада се не зна узрок нестанка струје. Неки стручњаци оптужују социјалистичке власти да нису довољно улагале за одржавање електричних погона, док је електродистрибуција Корпоелек навела да је у питању саботажа главне централе у Венецуели.

Спрема се битка за важан град у Либији, мапу погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Бранком Павловићем.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА