Најновије

УБИЈЕНА ТРИ АМЕРИЧКА ВОЈНИКА?! ДЕЛОВИ ТЕЛА ЛЕТЕЛИ НА СВЕ СТРАНЕ! Страховита освета џихадиста Исламске државе! (ВИДЕО)

Импровизована експлозивна направа у возилу за самоубилачки напад (СВБИЕД) експлодирала је на главном путу у предграђу северног града Манбиџа, који је под контролом Сиријских демократских снага (СДФ).

Самоубилачки напад ИД у Манбиџу (Фото: Јутјуб)

ИД је одмах преузела одговорност за напад и јавила да је један од бомбаша самоубица циљао на заједнички конвој СДФ-а и коалиционих трупа под вођством САД. Новинска агенција терористичке групе Ал-Амак тврди да су у нападу убијена три припадника америчке службе.

- Конвој је био мета напада и мучеништво бораца на путу Манбиџ-Ал Баб када је погинуло неколико припадника америчке војске - саопштио је Амак.

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) потврдила је да је бомбаш самоубица циљао два возила америчких снага и СДФ. Међутим, надзорна група је јавила да су у нападу повређена само два борца СДФ-а.

Пре мање од два месеца, бомбаш самоубица ИД разнео се испред ресторана у центру Манбиџа убивши четири припадника америчке војске. То је био највећи губитак Коалиције од почетка рата против ИД. 

Коалиција коју предводе САД и СДФ још нису коментарисали тврдње ИД. Обе стране не признају такве нападе, осим ако су припадници америчке службе повређени или убијени.

Дејан Берић упозорава: Украјинци спремају напад на Донбас! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милитанти уништавају возила САА такозваним вођеним ракетама

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА