Најновије

АМЕРИКАНЦИ УСТАЛИ ПРОТИВ НАТО ПАКТА: Затворите ратне злочинце! (ВИДЕО)

Глас против НАТО-а подигао се онамо гдје новоцрногорци никада не би могли ни да претпоставе: у самом срцу Америке, његовом главном граду Вашингтону.

Протест против НАТО у Вашингтону (Фото: Јутјуб)

Стотине активиста из целог света окупило се испред Беле куће како би протестовали против НАТО-а уочи најављеног сусрета НАТО министара у овом граду, преноси РТ.

Демостранти су били противни и америчком мешању у политичку кризу у Венецуели, па су влади поручили да „држи руке подаље од Венецуеле“.

„Марш је имао за циљ да покаже масовно противљење НАТО-у, ратовима, расизму и америчкој агресији на Венецуелу“, саопштено је из Националног управног одбора за мобилизацију који чине десетине мировних покрета и активистичких група.

Демостранти су се окупили на тргу Лафајет, који се налази испред Беле куће, а затим марширали улицама Вашингтона, заустављајући се пред канцеларијама Међународног монетарног фонда (ММФ), Светске банке и Организације Америчких Држава, које сматрају одговорним да „империјалистичку“ политику Запада.

„Дајте новац за послове и образовање, а не за ратове и окупацију! Не НАТО-у“, био је један од слогана.

Они су носили транспаренте: „Не у НАТО, Не рату и расизму“, „Уједињени против НАТО расистичких ратова“, „НАТО бомбе – ропство у Либије“, „НАТО је убио милионе Ирачана“, и „Затворите НАТО-ве ратне злочинце“.

А шта је Србија урадила поводом НАТО ратних злочинаца, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА