Најновије

ЕУ НАНЕЛА СТРАХОВИТ УДАРАЦ ШИПТАРИМА! Харадинај оплео жестоко по Могеринијевој!

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, поново је данас оптужио шефицу европске дипломатије Федерику Могерини да је одговорна за штету нанету дијалогу Београда и Приштине, чиме је, како је рекао, изазвала политичку драму не сам на косовској територији, већ и у региону.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Харадинај је то рекао на скупу поводом три године од потписивања Споразума о стабилизацији и придруживања са ЕУ, реагујући на изјаву шефице Канцеларије ЕУ у Приштини, Наталије Апостолове.

Апостолова је, наиме, најпре позвала Приштину да примењује Споразум о С СП, те да наметнуте сто одсто увећане таксе на производе из Србије и БиХ нису у духу тог споразума.

- Наметнуте сто одсто увећане таксе на робу из Србије не крше само ЦЕФТА споразум, оне нису ни у духу Споразума о стабилизацији и придружиавању - рекла је Апостолова.

За Харадинаја одговорна је Могерини.

- Могерини је изазвала велике трауме у региону, дијалог је избачен из колосека - рекао је Харадинај, пренео је приштински Зери.

Према писању Кохе, Харадинај је рекао да се Приштина "суочава са изазовима који проистичу из ССП".

- Не можемо постићи све циљеве Споразума о стабилизацији и придруживању, због потешкоћа које нам ствара комесарка Федерика Могерини. Све то је последица разговора о територији - казао је Харадинај.

Оценио је ССП одличним, уз напомену да се Приштина обавезала да ће извршити своје, како је навео, "међународне обавезе за јачање демократизације, успостављања стабилности, реформу администрација и јачања безбедности".

- ССП је нови почетак за косовску економију, јер Косово може да извози у земље ЕУ, али стара рана остаје, а то је недостатак визне либерализације - рекао је Харадинај на конференцији коју је организовао Институт ЕПИК.

Да ли је Аркан жив? Погледајте ОВДЕ исповест његовог телохранитеља.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Харадинај објавио свој најмрачнији план на Фејсбуку

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА