Најновије

ИРИНЕЈ ЗАВОДИ РЕД У ЦРКВИ, ЗАПРЕТИО ВЛАДИКАМА! Нема пљувања власти и приче о Косову, треба нам јединство!

Патријарх српски Иринеј решио је да заведе ред у Цркви и послао је поруку свим владикама и старешинама да се уздрже од напада на власт и приче о Косову и Метохији.

Иринеј са Путином (Фото: Јутјуб)

Патријарх Иринеј оштро је забранио владикама да било шта говоре везано за статус Косова и Метохије, као и да нападају власт у Србији.

- Патријарх је поручио свима да је закључак са Сабора СПЦ о Косову и Метохију довољно јасан и да Црква, као ни њени великодостојници нема више шта да се по том питању изјашњавају у медијима. Када буде неке промене тада ћемо причати, порука је Иринеја владикама - открива извор из СПЦ.

Према његовим речима, "непослушне" владике патријарх Иринеј је решио да дрижи даље од себе. Те је тако владика Григорије у Немачкој, Амфилохије све ређе долази у Србију, а Теодосије све мање даје изјаве за медије.

- Овим Иринеј жели да стави на поделе, како у СПЦ, тако и међу народом. Иринеј сматра да је у овом моменту најнеопходније јединство српског народа и да је то најважније - каже извор.

Закључак са Сабора СПЦ одржаног у новембру прошле године био је да Српска православна црква не подржава замрзнути конфликт на Косову и Метохији, да се залаже за наставак дијалога међутим, изражава се забринутост да се „под видом наводног разграничења између Срба и Албанаца намеће могућност одвајања дела КиМ из састава Србије“.

Прочитајте ОВДЕ ко каже иако смо под окупацијом, мртве с Кошара и Милицу Ракић не може победити Хитлеров НАТО!

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА