Најновије

РУСКИ АВИОН ПОБИО ТУРКЕ КОД АЛ БАБА: Путиново "тихо" упозорење Ердогану!

Три турска војника је настрадало, док је најмање 11 повређено у удару руских авиона у подручју Ал Баба 9. фебрурара, потврђено је из Москве.

Путиново упозорење Ердогану? (Илустрација: Правда)

Представник Кремља Дмитриј Песков потврдио је овај смртоносни инцидент и рекао да ће га Русија и Турска детаљно истражити.  Он је навео да су се тим поводом већ чули председници Путин и Ердоган и да је руски председник обавестио турског колегу да је до трагедије дошло услед изостанка координације у заједничким противтерористичким операцијама у Сирији. 
Током разговора, Путин је пренео саучешће турском председнику, а договорено је и проширивање координације снага у операцијама против Исламске државе, саопштено је раније из Кремља. Руско Министарство одбране такође је потврдило инцидент, додавши да су начелници генералштаба Русије и Турске - Валериј Герасимов и Хулси Акар већ разговарали о овом питању.
Турске снаге су пре два дана покренуле изненадни копнени напад на Ал Баб, упркос ранијем договору са Москвом и Дамаском. Поставља се питање да ли је овај инцидент прво упозорење руских снага Турцима да се придржавају ранијих договора. Пораст тензија довео је до првих борби између турских и сиријских снага на фронту у близини Ал баба, а више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА