Најновије

Скуп пријављен за 13. април, али не значи да ће бити одобрен

Велики опозициони скуп који треба да буде одржан у суботу пријављен је у законском року и сва потребна документација је достављена.

Протест опозиције (Фото: Јутјуб)

Ипак, то не значи да ће он бити одобрен, јер постоје индиције да има покушаја опструкције добијања дозволе за окупљање – указује саговорник Данаса из Савеза за Србију.

Саговорник наводи да је скуп најављен за 13. април већ пријављен, тако да је законски рок од пет дана пре одржавања јавног окупљања испоштован. Ипак, саговорник објашњава да државни органи могу да забране скуп и последњег минута пре његовог заказаног почетка, као и да га омету на неки од многобројних начина.

– Ми смо у законском року пријавили скуп за суботу, 13. април, испред Народне скупштине, са почетком у 15 часова. Међутим, ми немамо никакве гаранције. Поред пријаве, достављени су скице и пројекти за бину која ће бити постављена, дакле све што је од нас тражено – објашњава саговорник.

Монтажа бине, према ранијим искуствима, могла би да доведе до проблема у одобравању скупа, односно поводом дискреционог права МУП да обавести организаторе да откажу скуп јер не испуњава безбедносне услове. Подсетимо, претходних четири и по месеца, од децембра, на протестима није било бине, него су се говорници обраћали са „камиона-шеталице“.

Лидер покрета Двери и председавајући Савеза за Србију Бошко Обрадовић изјавио је јуче да од надлежних у Министарству унутрашњих послова очекује позив на озбиљан разговор о томе како ће заједно омогућити безбедност свих грађана који 13. априла дођу на протест у Београд и спречити провокације, попут оне коју је најавио власник Телевизије Пинк Жељко Митровић.

– Ако власт жели провокацију, послаће Жељка Митровића. Ако полиција жели мир, она ће зауставити Жељка Митровића на путу до Дома Народне скупштине и његов камион са озвучењем искључити из саобраћаја – поручио је Обрадовић новинарима испред Вишег јавног тужилаштва.

Он је казао да Митровић није добродошао на протест под називом „Сви као један“ који организује опозиција, јер је он „оличење власти, а његов долазак би био највећа могућа провокација свима који ће се окупити у суботу“. Обрадовић је навео да режим жели да убаци своје људе, међу демонстранте, који могу да изазивају инциденте.

Коментаришући Митровићеву најаву да ће пратити протест камионом на коме је озвучење, Обрадовић је рекао да се „очито ради о гесту човека озбиљно помрачене свести“, који не зна шта ради, који је понижен зато што прошле суботе лидери опозиције нису пристали да учествују у његовом ријалитију, а испунили су обећање да ће доћи до зграде Телевизије Пинк.

Најежићете се када чујете шта се све крије иза ОВК! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обрадовић: Вучићу, ниси нормалан, одлази с власти!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА