Најновије

ВУЧИЋ: Волео бих да Срби изађу на изборе на КиМ, а кад победе могу већ сутрадан опет да поднесу оставку!

У наредних сат времена Срби са Косова и Метохије донеће одлуку о томе да ли ће изаћи на изборе које је за четири општине на северу Косова и Метохије расписао косовски председник Хашим Тачи, каже председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Већ пет месеци траје терор над Србијом после увођења такси на робу из Србије, већ шест година је како Албанци своју једину обавези из Бриселског споразума нису испунили, формирање ЗСО, донели су платформу која је директно уперена против дијалога Београда и Приштине - рекао је Вучић.

Он је додао да Харадинај и Тачи хоће да укину право на мишљење Србима на КиМ, и да се представе као добри момци, док пред очима међународне заједнице раде на уједињењу Албанаца, а посебно Косова и Албаније.

Такође, додао је да се у последње време догађају разне ствари које указују на изразиту албанску бахатост, а да се међународна заједница прави да ништа не види и не чује и да, "наравно, ћути".

- Српска листа на КиМ им смета јер су Албанцима потребни Срби који ће да ћуте и којима ће Косово бити отаџбина, а не Срби и Српска листа која хоће да се договара са својом државом. То је смисао свега. Зато се врши кампања против Српске листе и зато су и расписани локални избори на северу - рекао је Вучић.

Он је навео и да је јуче смењени министар у косовској влади из редова Српске листе Иван Теодосијевић, разрешен зато што је рекао истину о Рачку иако , како каже, "данас сви знају да је то било фабриковање од стране Вилијама Вокера".

- Као да су они фини момци, који су се борили за слободу против неких злоковаца, као да је Тодосијевић побио 19 сведока, а не неко други. Изговорио је нешто што се не свиђа албанском криминалном лобију. "Тодосијевићу, не смеш да будеш ту", али то је усмерено да Срби немају своју главу, не смеју да мисле, само они коју служе њиховим интересима и који неће да помену државу Србију - рекао је он.

Казао је и да они имају подршку САД и неких западних земаља, као и да "траже Србе послушнике који никад неће поменути Србију, већ хоће лепо да живе на КиМ, са Албанциам и да Србија са тим нема никакве везе".

Како је рекао, "дуже од 24 сата није било никакве реакције наших политичких противника".

- Они чекају да ми одреагујемо, јер је лако људима који немају никакву одговорност. Ја лично би више волео да Срби на КиМ учествују на изборима, али им нисам то на такав начин рекао. Када победе на изборима и покажу колико су јачи од албанских миљеника, дан након тога могу опет да поднесу оставке - казао је Вучић.

Такође, поновио је да је Београд спреман да почне да разговара када Приштина укине таксе, и да "имамо много да их питамо, с обзиром на све што су у међувремену урадили".

- Ако мисле да ће неко да разговара о њиховој платформи, могу слободно да је поцепају у колико год хоће комадића, ја нећу ни да је гледам. Погледао сам је само да видим колико безобразни могу да буду и видео сам да границе њиховог безобразлука не постоје - рекао је председник Србије.

Састанак у Берлину 29. априла

Он је потврдио да ће се одазвати позиву Немачке и Француске за састанак са представницима приштинске администрације, 29. априла у Берлину, рекавши да је на тај састанак позвана и премијерка Ана Брнабић, као и Хашим Тачи и Рамуш Харадинај. Рекао је и да већ два месеца зна за тај састанак.

Подсетио је и да ће се 25. априла састати са председником Кине, потом 29. и 30. са председником Француске Емануелом Макроном и немачком канцеларком Ангелом Меркел, и да ће након тога замолити и председника Русије Владимира Путина за саштанак.

- Након тога ћу бити спреман да народу на КиМ и Српској листи предочим план мера Србије, не желећи тиме да угрозим њихове интересе на КиМ - рекао је Вучић.

Амбасада САД би да "у свакој чорби буде зачин"

На питање о реакцији Амбасаде САД на Твитеру о томе да ТВ О2 није требало да уступи простор некадашњем власнику интернет провајдера "Абсолут ОК" Богољубу Пјечићу, који је недавно претио директору програма ТВ Н1 Југославу Ћосићу, Вучић је рекао да би "амбасада САД у свакој чорби да буде зачин".

- Не разумем какве све то везе има са америчком амбасадом. Али, изгледа да воле у свакој чорби да буду зачин. Тако им се може или тако им се могло - рекао је Вучић, уз опаску да "немам појма о чему се ради, нисам пратио".

Састанку у Палати "Србија" присуствује 137 представника Срба из целе јужне српске покрајине, као и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Вучић је јуче најавио да ће данас имати дуге разговоре с представницима Срба, након којих се очекује доношење одлуке у вези са изборима које је косовски председник Хашим Тачи расписао за северну Косовску Митровицу, Зубин поток, Лепосавић и Звечан. Казао је и да "већ има неке идеје" с тим у вези.

Прочитајте ОВДЕ све о најављеној акцији РОСУ на северу Косова.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић је јуче био у Мостару…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА