Најновије

ХАФТАРОВЕ СНАГЕ ОБОРИЛЕ ЈОШ ЈЕДАН НЕПРИЈАТЕЉСКИ АВИОН: Полетео из Мисрате по специјалном задатку, а онда је уследио одговор!

Либијска национална армија (ЛНА), на челу са фелдмаршалом Калифом Хафтаром, оборила је војни авион на лету из града Мисрате, саопштио је званични представник војске.

Снаге ЛНА (Фото: Јутјуб)

- Извештаји су управо показали да је Либијска национална армија оборила војни авион који је напустио Мисрату - изјавио је портпарол ЛНА Ахмед ал-Мисмари током конференције за новинаре у Бенгазију у среду.

Остаје нејасно да ли је авион припадао влади Националног споразума (ГНА) или страној сили.

То се десило након што је раније током дана извор Либијске националне армије (ЛНА) рекао да је авијација владе Националног споразума (ГНА) циљала позиције ЛНА фелдмаршала Калифе Хафтара које се налазе недалеко од главног града Либије, Триполија.

Ситуација у Либији, која је подељена између две ривалске владе, са изабраним парламентом који управља истоком земље и ГНА под окриљем УН и ЕУ, који владају западно од Триполија, додатно је ескалирала почетком априла, када је ЛНА започела у четвртак офанзиву против Триполија у покушају да избаци из града, оно што је Хафтар назвао терористичким снагама. Као одговор, оружане снаге лојалне ГНА започеле су у недељу војну операцију против ЛНА.

Хафтарова ЛНА оборила непријатељски авион изнад Триполија. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обарање војног авиона од стране снага ЛНА лојалних фелдмаршалу Калифи Хафтару

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА