Најновије

КИЈЕВ АЛАРМИРА ПАНИЧНО! Русија ове зиме спрема општи колапс за Украјину и неће бити милости?

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да ће руске снаге ове зиме покушати да униште украјински електроенергетски систем.

„Садашње руководство Русије ради оно што је већ радило. Понављају све грешке и свако зло. Ове зиме, руски терористи ће поново покушати да униште наш електроенергетски систем. Они нису у стању да прихвате идеју да Украјина неће бити освојена”, поручио је Зеленски у обраћању објављеном на сајту председништва.

Он је додао да Украјина предузима додатне кораке, кроз сарадњу са партнерима, како би ојачала своју одбрану. Зеленски је навео да са Немачком преговара о испоруци „патриота”, са Италијом о новом пакету војне помоћи, а да је са Шпанијом већ договорена испорука додатних ПВО система „hawk”. Истовремено, украјински председник је додао да трају преговори са Великом Британијом, Француском, Холандијом и Европском унијом, јавља Танјуг.

„За Украјину, Европска унија не представља само економску безбедност, већ и мотивацију. Мотивацију за нас, наше војнике и све наше људе. Мотивација да се боримо, да пружамо отпор и да пребродимо ову зиму и остваримо своје националне циљеве, упркос руском терору”, закључио је Зеленски.

НАПАЛА У ХОДНИКУ: Сусрет Османијеве и Зеленског - он константно намрштен (ВИДЕО)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА