Најновије

УКРАЈИНА ЈЕ ОПКОЉЕНА! Ево колико су руски тенкови близу Кијева

Крим је стварна претња за Украјину, јер је у непосредној близини копна, рекао је бивши заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине, генерал-потпуковник Игор Романенко за лист ''Главред''.

Тенкови Армата (Фото: РИА Новости)

Генерал Оружаних снага Украјине наглашава да је војни потенцијал Крима је значајно повећан и доведен на стратешки ниво.

„Све снаге су се повећале: на земљи, у ваздуху, на мору и под морем. Потенцијал се подиже на стратешки ниво ”, истакао је он.

Романенко верује да Русија овим могућностима може да “покрије” целу Украјину са југоистока.

„Осим тога, сада су руске трупе распоређене у Белорусији. Као резултат тога, ако погледате карту, можете видети да је Украјина заправо окружена Русијом, са три стране. Прошле године, трупе су доведене у Белорусију под девизом стварања заједничког система противваздушне одбране Русије и Белорусије, затим су војници делимично повучени, али је остало довољно војника да направе коридор, ако је потребно. И не мислим да Белоруси имају довољно снаге да се одупру било каквим руским плановима.

Русији ће требати тај коридор да би руске трупе могле да уђу у Украјину са севера. Штавише, за Русију је то стратешки правац, јер је то најкраћа удаљеност од главног града Украјине, Кијева. Али, приступ остаје исти: искористи главни град, и то ће постати веома озбиљан проблем за непријатеља”, упозорио је Романенко.

Додајемо да је растојање између Кијева и првог већег насељеног места на југу Белорусије, града Мозира, око 250 километара.

Какву помоћ је Америка послала Украјини за рат у Донбасу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски тенкови у акцији – Армата

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА