Најновије

БОРЦИ КАЛИФАТА ИД ЗБИЈАЈУ СЕ У РЕДОВЕ: Спремају мегаофанзиву на 5 великих сиријских градова!

Исламска држава прегрупише се у Сирији како би спровела нове офанзиве против владиних снага и Сиријских демократских снага (СДФ), јавио је војни извор из Дамаска.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

Према извору, сиријска војска верује да Исламска држава планира да покрене велику офанзиву у неколико подручја, укључујући источни део Хомса, Ал-Мајадин (Деир ез Зор) и Раку.

Он је рекао да су ћелије спавачи ИД појачале нападе на САА и Сиријске демократске снаге, са примарном концентрацијом на Раку, Ал-Шадади, Палмиру, Ал-Мајадин и Ал-Сукну.

Извор је додао да терористичка група прикупља оружје током својих ноћних препада и да може покренути велику операцију у наредним седмицама.

Војници САА били су жртве неколико заседа Исламске државе у централној Сирији, упркос томе што су послали појачања на фронтове Палмире и Ал-Мајадина. Конкретно, Исламска држава спроводи нападе ноћу, што им даје довољно времена да побегну у пустињу.

У граду Рака, терористичка група се такође ослонила на заседе да би пустошила у неколико подручја, што је навело Сиријске демократске снаге да појачају своју присутност.

Иако терористичка група контролише мањи део територије у Сирији, они поседују довољно бораца да заузму градове и искористе тренутне битке између зараћених страна у овом сукобу.

Уколико Турска покрене офанзиву источно од реке Еуфрат, то ће присилити СДФ да прераспореди своје трупе у северној Сирији како би се носили са претњом која се појавила на граници. То би вероватно отворило пут за оживљавање Исламске државе у долини Еуфрата, посебно у подручјима која су под контролом СДФ.

Изгорела париска светиња. Погледајте ОВДЕ нове снимке катедрале Нотр Дам.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Подсетимо се како је изгледала битка за Мосул

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА