Најновије

ОВО ЈЕ ПОВРАТАК ЗЛА: Језиво пророчанство се обистинило, Нострадамус и Баба Ванга предвидели стравичан пожар у Нотр Даму? (ФОТО/ ВИДЕО)

Париска катедрала Нотр Дам коју је јуче захватио велики пожар, услед чега се урушио врх тог монументалног здања, сматра се једним од најбољих примера француске готске архитектуре. Ватрогасци су се неуморно борили са ватреном стихијиом како би спасили француску светињу, а многи верују да су се пророчанства Нострадамуса и Баба Ванге обистинила.

Илустрација (Фото: Правда)

Грађани су беспомоћно посматрали шта се дешава пред њиховим очима, а читава Француска од синоћ тугује за чувеном катедралом. Након страховитог пожара, појавиле су се информације да је Нострадамус, француски лекар и астролог, предвидео да ће Нотр Дам изгорети у пожару.

Он је пре 500 година написао збирку од 942 поетска катрена, које наводно предвиђају будуће догађаје.

Пророчанство везано за Норт Дам, пишу на разним сајтовима широм интернета, оживљава из различитих астролошких трагова који указују на 15. април 2019. године.

Једна од речи која преовладава у Нострадамусовим списима је "емоције", и поклапа се са оним што је председник Емануел Макрон споменуо кроз свој Твитер налог када је описивао оно што се догодило: "Нотр Дам је у пламену. Католици и сви Французи, као и сви грађани, тужни смо што овај део нас гори".

- Нострадамус је успео да визуализује стотине година, тренутни пожар у Нотр Даму, пошто спомиње историјску Ватру у астролошком графикону. Осим тога, Сатурн који представља потешкоће присутан је у Јарцу, и то је нешто што се догађа сваких 29 година, тако да цео образац означава необичан аспект - пише на бројним сајтовима који су се осврнули на ово наводно пророчанство.

Наводно, из његових стихова је јасно да ће Француска и Италија (земља унутар које се налази Ватикан) бити највише емоционално погођени, а овај догађај - према наводима и тумачењима споменуте поезије - увод је у "повратак зла, које долази након дугог века".

Помињу се затим и хапшење Џулијана Асанжа, "који је личио на хришћанског свеца", као и други бројни наводи наводно повезани са пожаром.

Такође су се појавиле и информације да је и Баба Ванга, коју су звали "балкански Нострадамус" такође предвидела шта ће се догодити са чувеном катедралом у Паризу. Она је наиме за 2019. годину предвидела да ће свет "буквално горети".

Како је Дејан Берић оплео по Французима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА