Најновије

БАЦИТЕ АНАТЕМУ НА ВУЧИЋА: Покрет Срба са КиМ писао Амфилохију и упозорио на издају

Искрено верујемо да ћете овим чином – бацањем анатеме на издајника – оправдати титулу егзарха пећког трона, стоји у отвореном писму „Отаџбине“ митрополиту Амфилохију.

Митрополит Анфилохије (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Текст преносимо у целини:

Отворено писмо Архиепископу цетињском, митрополиту црногорско-приморском, зетско-брдском и скендеријском и егзарху свештеног трона пећког

Ваше преосвештенство,

Двадесет деветог априла ове године председник Србије Александар Вучић са својом премијерком састаје се у Берлину са челницима сепаратистичке врхушке из Приштине. Иако је до сада у много наврата говорио да нема преговора са Приштином док се не укину увећане таксе на робу из Србије он наставља погубне преговоре за одвајање Косова и Метохије од своје матице.

После издајничког Бриселског споразума српски суверен, да ли кроз разграничење или пак неки други свеобухватни споразум, одриче се своје јужне покрајине.

Нажалост, али тако јесте, данас главну опасност за Косово и Метохију и српске светиње у њој представља српски диктатор и властодржац Александар Вучић. Иако се заклео на Уставу и Миросављевом јеванђељу да ће бранити целовитост Србије он каже да на Косову и Метохији ниједан метар није наш. Руга се и смеје „небеској Србији“, светом Кнезу Лазару и нашим светињама. Број Албанаца који живе на Косову и Метохији диже до милион и 900 хиљада како је изјавио у СБ иако сви знамо да их данас има далеко мање од милиона. Умножава број Албанаца да би грађани Србије безболније прихватили губитак територије.

Ово што Вам пишемо није ништа ново, и Ви то знате. Вама се обраћамо јер сте ви егзарх пећког трона па стога имате обавезу – да се Патријаршија и српске светиње на КиМ очувају за наше потомство. Да бисте одбранили нашу праисконску територију потребно је да без имало устезања баците анатему на Александра Вучића.

Можда ни то не помогне у његовој намери да изда и да преда јужну српску покрајину али макар бисте све учинили да преко бацања анатеме нашу духовну колевку заштитите. Боље знате него ми да бацање анатеме на националне штеточине није ништа ново јер је свети Николај Велимировић то већ раније урадио када је Српској православној цркви претио Конкордат. Свети Николај Велимировић није се либио да баци анатему на оне који су намеравали да прихвате Конкордат.

Велика је вероватноћа да ће Александар Вучић потписати свеобухватни мировни споразум са Приштином. Нарочито данас када су му због протеста пољуљане политичке позиције па опстаје на власти само захваљујући подршци Запада. Зато, да би сачувао власт он ту подршку Запада платиће издајом Косова и Метохије. Издајнички Бриселски споразум је био само увертира за оно главно а то је свеобухватни мировни споразум Београда и Приштине. Тим споразумом Србија за век и векова губи Косово и Метохију.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ цени Ваше заслуге и Вашу борбу у одбрани Косова и Метохије. Искрено верујемо да ћете овим чином – бацањем анатеме на издајника – оправдати титулу егзарха пећког трона. Нека Вас Бог чува и нека нам да снаге да сви заједно останемо достојни потомци наших предака.

Косовска Митровица, 16. 4. 2019. године

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Председник Славиша Ристић
Потпредседник Небојша Радуловић
члан Председништва др Марко Јакшић

Како је у српском граду забрањено приказивање филма '’Балканска међа'’, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Стање ствари

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Опело за покој душе Владе Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА