Најновије

ЧУВАР ИРАНСКОГ НЕБА! Техеран произвео моћни ловачки авион због ког Амери никада неће смети да нападну! (ВИДЕО)

Иранска војска представила је нови ловачки борбени авион "Ковсар" домаће производње током аеромитинга у Техерану. Према агенцији Исламске републике Иран (ИРНА), нови авиони "Ковсар" летели су поред авиона Ф-5, МиГ-29 и Саекех авиона у заједничком војном перформансу. У свему је учествовао и "Боинг 747 супертанкер".

Ирански ловачки ратни авион "Ковсар" (Фото: Јутјуб)

Аеромитинг је организован два дана пре Дана војске у Ирану, када ће бити показана војна моћ Исламске Републике Иран. На Дан војске биће представљени само борбени авиони домаће производње, јавља ИРНА, позивајући се на команданте војске.

Борбени авион “Ковсар” први пут је представљен јавности прошлог лета а масовна производња је започета средином јесени. “Ковсар” је трећи ирански ловац након “Азаракша” и “Саекеха”. “Ковсар” је опремљен за борбене способности пилота, поседује добру авионику и напредне контроле пожара Четврте генерације, као и механичке и хидрауличне системе и моторе.

Ловац је опремљен напредном интегрисаном архитектуром и авиоником за контролу ватре, дигиталном мрежом података Четврте генерације, вишенаменском дигиталном технологијом приказа, компјутеризованим балистичким прорачунима наоружања и ХУД системом за повећање тачности напада оружјем и муницијом, напредни мулти-циљ радар за контролу пожара који побољшава откривање циљева и претњи, прецизну радио и навигацијску независност и систем паметног мапирања.

Авион ће се производити у форми једноседног и двоседног авиона, а двоседни ће се користити за обуку пилота.

Због овог оружја иранска војска је пета војна сила на свету. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чувар иранског неба – Ковсар

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА