Најновије

ИЗАЂЕТЕ НА ТЕРАСУ, КАД ОНО - РУСКИ ЛОВАЦ ПАРКИРАН У ДВОРИШТУ: Баћушке конструишу авион са досад невиђеним перформансама (ВИДЕО)

У Русији конструишу авион којег ће одликовати ултра-кратко полетање и слетање- саопштили су у Фонду перспективних истраживања (рус. ФПИ). Постоје велики планови са Министарством одбране и МЧС. Први пробни лет планиран за 2022.годину. Компанија „Промсевис“ се занима развојем авиона, који ће моћи да полеће и слеће са веома захтевног и површински ограниченог терена. Наиме, рачуна се да ће нова технологија омогућити полетање и слетање на стазама дужине од свега 15 метара. Недавно је завршен комплетан технички пројекат.

Руски авиони у акцији (Фото: Јутјуб)

- Тренутно започињемо са другом етапом развојног рада на поменутој летелици што обухвата конструисање њеног демонстратора - рекли су у Фонду перспективних истраживања.

Авион ултра-кратког полетања и слетања ће имату хибридни погон. Овај је само један од укупно девет пројеката који је у 2018.години реализовала ова веома агилна научно-истраживачка установа.

Летелица може да лети у потпуно аутоматском режиму рада. Њен ефективно долет ће износити око 1000 километара, а брзина током крстарења ће достизати око 250 км/час. Она ће бити у стању да понесе до 500 килограма терета.

Први пробни лет ове летелице је планиран за 2022.годину. Процене су да ће летелице оваквог типа имати велику перспективу када су у питању набавни послови од стране руског Министарства одбране и МЧС (Служба за ванредне ситуације).

Погледајте ОВДЕ шта је Москва поручила Тирани.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски авиони у акцији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА