Најновије

ИЗРАЕЛ ЈЕ СПРЕМАН: Уништиће руски С-300 у Сирији, а Либан сравнити са земљом! (ВИДЕО)

Командант Северне команде Израелских снага одбране (ИДФ), генерал Јоел Стрик, дао је интервју за "Инет њуз" како би разговарао о ситуацији у Либану и Сирији. Командант ИДФ-а је рекао да ако Хезболах покрене било какве прекограничне нападе у Израелу, његове снаге ће се потрудити да Либан скупо плати.

Израелски авион (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да би било погрешно мислити да ће Либан бити поштеђен у рату између Хезболаха и Израелских снага одбране. Затим је заповедник Северне команде ИДФ-а упитан о тунелима Хезболаха у близини израелске границе. Стрик је рекао да није сигуран да ли су сви уништени, али се нада да неће моћи да их Хезболах обнови.

- У мојој професији ништа није сигурно, тако да ћу рећи колико знам - са средствима која су нам на располагању могу рећи са високим степеном сигурности да је опасност од напада из тунела уклоњена. Да ли се она поново може вратити или се поново развити? Надам се да неће - рекао је Стрик.

Што се тиче Сирије, генерал ИДФ обећао је да ће уништити систем С-300 сиријске војске ако буду коришћени за обарање израелских авиона.

- Увешћемо напредне системе наоружања у то подручје, али Израел има одличне ваздухопловне снаге. Нећу улазити у детаље наших опција, али ако Сиријци ангажују руске С-300 против наших авиона, а ми их покренемо, то ће се сматрати легитимним циљем са наше стране. Видим да се то дешава иако се надам да нећемо доћи до тога. Али ако је наша слобода кретања угрожена, уклонићемо претњу. Ми знамо како то да урадимо - додао је он.

Сирија још увек није користила своје С-300 у борби, упркос чињеници да је Израел неколико пута бомбардовао њихове војне објекте од када су купили тај руски ракетни систем.

Триполи прекида односе са Француском. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте које су то све авиони и летелице у служби Израелских ваздухопловних снага

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА