Најновије

НАПАДНУТА ДРЕВНА ПАЛМИРА У СИРИЈИ: Језив призор, тела сиријских војника разбацана на све стране!

Трећи пут у последње две недеље Исламска држава је извршила смртоносну заседу против Сиријске арапске војске (САА) у источној Сирији.

Сиријска војска у борбама код Палмире (Фото: Јутјуб)

Према војном извору, у близини древног града Палмирe (Тадмур), Исламска држава је напала из заседе јединицу сиријске војске у малом граду Ал-Кавм, који се налази северно од Ал-Сукне. Извор је рекао да је сиријска војска претрпела више од десет жртава као резултат заседе Исламске државе.

Током напада, ИД је успео да отме 2 возила и велику количину оружја пре него што су се повукли назад ка Сиријској пустињи. Исламска држава је недавно повећала своју активност у источном делу Сирије, користећи своје ћелије спаваче како би нападала и Сиријску арапску војску (САА) и Сиријске демократске снаге (СДФ).

Као одговор на ове заседе, Сиријска арапска војска послала је појачање на ирачку границу у покушају да осигура међународни аутопут који пролази кроз градове Ал Букамал и Ал-Каим (ирачки град).

Извор Сиријске арапске војске (САА) у Дамаску изјавио је да они раде са ирачким властима на поновном отварању међународног аутопута пре краја месеца.

Рат у Сирији се ближи крају, а борба за економију тек предстоји. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Грађански рат у Сирији, од почетка 2011. године до данас

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА