Најновије

ОРБАН ПРЕДЛОЖИО ПОЉСКОЈ ПОДЕЛУ УКРАЈИНЕ? Прво заузимање, па расподела територија

Мађарски премијер Виктор Орбан је током кризе у Украјини предложио Пољској да заузму украјинске земље и поделе их, рекао је пољски политичар Славомир нитрас, преноси портал Onet.pl.

Виктор Орбан (Фото: Влада Мађарске)

Према његовим речима, Мађарска је "опасна земља", јер Мађари сањају о промени послератног поретка.

„Орбан сања о таквој промени, то знам. Виктор Орбан нас је позвао да окупирамо земљу током украјинске кризе и поделимо је. Он сања да ревидира границе у Европи, попут Владимира Путина. Мађарска је земља са великим комплексима”, рекао је члан пољске опозиционе партије Грађанска платформа.

„Не желимо да дестабилизујемо Европу. Познајем Виктора Орбана. Он је образована особа, зна језике, зна како да се понаша међу међународним елитама. Орбан је паметан политичар”, рекао је Нитрас.

"Орбан је веома опасан и веома интелигентан", додао је он.

Славомир Нитрас э пољски политичар и политиколог либералне ориэнтациэ, члан 5., 6. и 8. сазјва Сејма (пољски парламент), 7. сазив Европског парламента (2009–2014), главни саветник бивше пољске премијерке Еве Копач у периоду 2014–2015.

Пољски бирачи су се након владавине Еве Копач већином определили за конзервативну владу Матеуша Моравјецког и председника Анджеја Дуду.

Ранији Орбанов предлог по питању Украјине би можда уродио плодом уколико би данашњи представници пољске власти владали земљом у време мандата Еве Копач.

Како се Медведев свети Украјини, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Виктор Орбан – чувар Мађарске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА