Најновије

НОВЕ РАЗМЕРЕ ЕПИДЕМИЈЕ: Стање у Конгу све горе

Ебола вирус (Фото: Јутјуб)

У нападима на болницу у епицентру епидемије еболе у Демократској Републици Kонго погинуо је један лекар из Kамеруна, а повређено неколико особа, изјавио је данас локални званичник Силвен Kањаманда.

Он је навео да су се јуче и данас догодила два одвојена напада на болницу у граду Бутембо, једној од локација где се друга највећа епидемија еболе у историји најбрже шири откада је проглашена у августу.

Генерални директор Светске здравствене организације (WHО) Тедрос Аданом Гебрејесус потврдио је на свом Твитер налогу да је једна особа, коју није идентификовао, погинула, а неколико повређено у нападу на болницу.

"Ово је веома тужан дан", написао је Тедрос и додао да здравствени радници непрестано раде на спасавању људски живота и да они "нису мета".

Није јасно ко стоји иза напада, као ни да ли је у болници било пацијената заражених еболом.

Низ напада на центре за лечење еболе дешавају се од фебруара, што убрзава ширење вируса. Нападачи су углавном неидентификовани, али се сматра да међу њима има и чланова локалне милиције.

У епидемији еболе која је погодила провинције Kиву и Итури на северу Kонга, до сада су живот изгубиле 843 особе, а заражено је више од 450.

Шта се догађа у Тал Рифату прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА