Најновије

ОБЕЛОДАЊЕН ТАЈНИ РАЗГОВОР СА КОМАНДАНТИМА! Овог лета избија нови рат! Блиски исток давиће се у крви! (ВИДЕО)

Лидер Хезболаха Сајед Хасан Насралах рекао је својим врховним командантима на састанку синоћ да је рат с Израелом веома близу. Овај састанак је открио новинар ветеран Елија Магнијер; он објављује детаље у вези овог разговора.

Присталице либанског шиитског покрета Хезболах током прославе Ашуре у Бејруту (Фото: Јутјуб)

- Синоћ, током приватног састанка са врховним командантима, лидер Хезболаха Сајед Хасан Насралах верује да је могућност рата са Израелом веома висока овог лета - објавио је Магнијер.

Командант северне команде Израелских снага одбране (ИДФ), генерал Јоел Стрик, изјавио је у четвртак за “Инет њуз” да ће његове трупе уништити Хезболах ако покушају да се инфилтрирају у Израел.

- Не. Хезболах и даље има те планове. Ми, наравно, то нећемо допустити. Ми ћемо одбацити те планове. Ово није само претња за нас, већ и прилика, јер су они преусмерили своје најбоље борце на југ. Суочићемо се са њима и не сумњам у исход - рекао је он.

Стрик је додао да ће, ако Хезболах нападне Израел, то увући цео Либан у рат као казну за скривање ове групе у земљи. Последњи пут када су Израел и Хезболах ратовали било је у лето 2006. године; од тада су избегавали сукобе.

Француска војска и Легија странаца на граници са Русијом. Погледајте ОВДЕ шта траже тамо.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Химна Хезболаха

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА