Најновије

УКРАЈИНА ДИЖЕ ЗИДОВЕ НА ГРАНИЦАМА ЕУ И РУСИЈЕ: Да ли то могу да изведу? (ФОТО)

Украјинске власти су у кратком размаку објавиле информације о подизању граничних зидова према две суседне земље.

Ограда на граници (Фото: Pixabay)

У Закарпатској области Украјине погранични одред полиције из Мукачева је почео са подизањем ограде на граници са Румунијом због учесталих нелегалних прелазака државне границе, док локално становништво протестује против овакве одлуке власти.

МУП Украјине је решио да утврди и источну границу земље према Русији, а за реализацију тог пројекта је издвојено око 14 милијарди долара. Сам назив овог пројека је '’Зид'’.

Поставља се питање, да ли ће украјинске власти можи да изведу такав подухват, с обзиром да немају контролу над источним границама земље, с обзиром да су тамо још 2014. године формиране народне републике Донбаса, и оружане снаге ДНР и ЛНР контролишу то подручје које Кијев и даље сматра својом територијом.

Један део ограде у дужини од 6,3 километра на граници са Русијом ван територије република Донбаса је подигнут, тачније у делу Луганске области који је под контролом кијевских снага.

Идеја о пројекту '’Зид'’ је настала 2015 године током ратних сукоба у Донбасу, али је буџет за спровоеђње ове замисли тада био свега 4,1 милиона долара.

Шта су Американци обећали Горбачову, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пројекат '’Зид'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА