Најновије

ГРАЂАНИ ПОЖЕГЕ ПРОТЕСТВУЈУ: Вучићев митинг испразнио општинску зграду! Била је сабласно празна и напуштена као Чернобил!

На 23. протесту у Пожеги „1 од 20 хилигана, који је део протеста „1 од 5 милиона“, а који је одржан 19. априла на Тргу слободе, саопштено је да је, због одласка напредњака на Вучићев митнг у Београд, зграда општинске управе била пуста и да је подсећала на Чернобил.

СНС митинг у Београду (Фото: Јутјуб)

„Ваздух у Пожегу никада у три претходне године није био чистији. Атмосфера у граду била је као после летњег пљуска, када јака киша спере сву прљавштину и, у јаким бујицама, однесе је далеко од Пожеге према Београду“, оценио је Никола Маслаћ, млади адвокат из Пожеге, на шта је више од сто присутних реговало повицима одобравања.

Наводећи да га је „тужна колона спонтано организованих напредњака, која је у петак из Пожеге одлазила у престоницу, асоцирала на на стихове Ђорђа Балађевића „Одлази циркус из нашег малог града“, Маслаћ је казао да га и „турнеја Будућност Србије подсећа на циркуску групру, сачињену од пајаца, моралних кепеца и осталих креатура“.

„У Београду се у петак одиграла представа у режији врховног кловна, само зато да би он нахранио своју болесну сујету и сачувао илузују о томе да има неподељену подршку грађана“, навео је Маслаћ.

За разлику од оних који су били на Вучићевим митингу и добили дневнице од 1.500 или 1.700 динара, у завинсости од тога да ли су “викари” или “барјактари”, Маслаћ је рекао да су храбри и достојанствени људи, а међу њима и Пожежани, били на протесту у прошлу суботу у Београду о свом трошку и у нерадни дан.

Александар Дивовић, председник УО Иницијативе за Пожегу, која организује протесте, сведочио је о томе да у петак на својим радним местима нису били Милан Божић (СНС), председник општине, Зорица Митровић (СНС) и остали општински челници.

„Општина је била сабласно празна и напуштена као Чернобил. Помислио сам да је завладала колера или нека друга заразна болест и да су службеници евакуисани, али рекли су ми, навео је Дивовић, да су сви „отишли на службени пут“.
Истакавши да су они који су отишли на тај митинг „пристали на добровољно сужањство и били део послушничког конвоја из Пожеге у Беград“, Дивовић је оценио да су „прошли горе, него да су завршили иза затворских решетака, јер“, као је додао „иза решетака се, ипак, може сачувати личност“.

Указавши на то да је пожешки протест против власти најзначајнији у новијој историји Србије, јер је доследан и организује се 23. пут од фебруара прошле године, Дивовић је рекао да је важнији и од Вучићевиг митинга, јер се Пожажани окупљају без уцена и присиле и исказују своје ставове.

„Оног тренутка када је власт почела тенденциозно да пребројава грађане на улицама и да кривотвори њхово незадовољство које испољавају месецима , тиме је увела принцип да није важно шта је истина и оно што одговара стварности“, поручио је Дивовић и сакрастично закљућио да је на пожешком протесту „у главу избројао 88.352 људи“.

Прочитајте ОВДЕ шта је Бора Чорба рекао о Вучићу и зашто је наступио на митингу.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА