Најновије

САХРАЊЕНА МИРЈАНА МАРКОВИЋ! Положена урна, свештеници одржали опело, а уместо крста - пирамида са петокраком!

Урна са посмртним остацима Мирјане Марковић положена је данас у заједничку гробницу поред супруга Слободана Милошевића, некадашњег председника Србије и СР Југославије, у дворишту њихове куће у Пожаревцу. Сахрана је обављена у 15 сати, али њој није присуствовао нико од чланова уже породице, од сина Марка и ћерке Марије, до унука Марка Милошевића и његове мајке Милице Гајић.

Мира Марковић (Фото: Јутјуб)

Пре полагања урне, прочитано је писмо ћерке Марије, која је између осталог навела да јој је много жао што је одлучила да буде покопана у Пожаревцу, "ти и тата сами, где ја и Марко никада нећемо доћи".

Урна је положена испод липе у дворишту где почива Слободан Милошевић. У дворишту породичне куће у Пожаревцу окупили су се грађани који су желели да присуствују сахрани. Капија куће је до скоро била затворена и никоме није био дозвољен улазак.

У међувремену, испред куће су пристигли лидер СРС Војислав Шешељ, који и организује сахрану, посланик СРС Милован Бојић, као и певачица народне музике и некадашња чланица ЈУЛ-а Зорица Брунцлик са супругом Мирољубом Аранђеловићем Кемишем. Присутан је и некадашњи телохранитељ Слободана Милошевића Горан Пајић, посланик Драгомир Карић...

Такође, ту су и министарка без портфеља у влади Србије Славица Ђукић Дејановић, као и посланик СПС и бивши министар образовања Жарко Обрадовић, затим адвокат Зденко Томановић…

Комеморација у Дому културе

Комеморација Мирјани Марковић почела је у 14 сати у пожаревачком Дому културе, на коју су дошли Момир Булатовић, некадашњи председник Савезне владе СР Југославије и један од најближих сарадника Слободана Милошевића, као и некадашњи председник Владе Републике Србије Никола Шаиновић, бивши савезни министар за иностране послове и посланик СПС Живадин Јовановић. Ту су и поједини чланови СПС, као и актуелни министар за заштиту животне средине, такође социјалиста, Горан Триван. Урна са посмртним остацима Мирјане Мире Марковић, супруге некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, стигла је јуче из Русије у Србију. Мирјана Марковић преминула је 14. априла у 77. години у Москви услед компликација изазваних упалом плућа, коју је добила након две операције.

У Приштину слетео амерички авион из Сирије. Погледајте ОВДЕ какву нам је беду навукао.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мира Марковић у посети Слободану Милошевићу у Хагу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА