Најновије

СВЕТСКЕ АГЕНЦИЈЕ И МЕДИЈИ У РЕГИОНУ О СКУПУ: Вучић не прихвата ултиматуме! (ВИДЕО)

Светске агенције опширно су известиле о синоћњем скупу у центру Београда, организованом у знак подршке председнику Србије Александру Вучићу, уз оцену да је тим скупом одговорио на протесте опозиције позивом на дијалог и поручио да политичке спорове треба решавати на изборима.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Ројтерс је пренео да је Вучић у дугом говору позвао на дијалог са опозицијом, и поручио да, међутим, "било какве ултиматуме, међутим, неће прихватити".

Окупљени су, предвођени бубњарима, машући српским заставама поздравили излазак председника Вучића на бину скандирањем "Ацо, Србине", пренела је британска агенција, уз подсећање да опозиција пет месеци протестује против Вучића.

Америчка агенција АП такође оцењује да су се десетине хиљада људи окупиле у престоници Србије да подрже "популистичког председника Александра Вучића, као одговор на вишемесечне антивладине протесте опозиције".

Агенција скреће пажњу на чињеницу да се Вучић у свом говору, како кажу, уздржао од напада на своје противнике, инсистирајући да би политичке спорове требало решавати путем избора.

Италијанска агенција Анса известила је у сличном тону да се у Београду окупило мноштво људи да подржи председника Србије Вучића на скупу који је одговор на протесте опозиције.

Анса цитира речи председника Србије да жели да се усредсреди на оно што је постигнуто, економске успехе, десетине нових фабрика и хиљаде нових радних места и перспективу за земљу која иде ка евроинтеграцијама. 

Медији у региону

Медији у региону известили су синоћ о "великом скупу" подршке Србије Александру Вучићу у Београду, оцењујући, у првим извештајима, да је српски председник тим митингом одговорио на протесте опозиције и показао јој колико је јак.

Скуп су, практично, игнорисали приштински дневници, који су иначе с великом пажњом извештавали са опозиционих протеста, од како је премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, пре почетка тих протеста, рекао да ће Вучић бити смењен на улици.

За црногорске медије, бар до синоћ, догађај дана била је кошаркашка утакмица Црвена звезда - Будућност.

Већина медија у региону изнела је процене да је на скупу у центру Београда било више од 100.000 људи, а један број њих, углавном из Хрватске, не спори масовност, али пише да су грађани наводно били натерани да дођу у Београд и да на друштвеним мрежама има информација о томе колико су за то плаћени.

Т портал оцењује да је овај скуп Вучић организовао као одговор на протест дела српске опозиције окупљене око СзС, који је одржан прошле суботе на истом месту, те да је смисао скупа био да Вучић покаже своју снагу политичким противницима који траже његову оставку.

Хрватски портал Нет "уочава" да се у маси транспарената нашао и један на којем је ћириличним писмом било написано "Вуковар уз Вучића".

Вечерњи лист се, уместо извештаја са скупа, бавио биографијом председника Вучића, за којег каже да је исти онакав какав је био када се, деведесетих, удружио, како кажу, са Слободаном Милошевићем како би обезбедио опстанак његовог режима.

Хина је констатовала да је премијерка Ана Брнабић на почетку рекла да се у Београду окупила "јединствена Србија, земља нормалних и пристојних људи, којој су важни рад и резултати".

Портал Индекс је написао да је Вучић у Београд "довукао 100. 000 присталица", које је пред почетак забављао Бора Чорба.

Сарајевски портал Аваз у првом извештају наводи да је премијерка Ана Брнабић поручила да Србија није подељена земља.

Ал џазира Балканс је акценат ставила на учешће председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика и шефа мађарске дипломатије Петера Сијарта.

О скупу у Београду известили су и готово сви македонски медији.

Портал А1Он јавио је да је на скупу испред Народне скпштине било око 170.000 грађана.

Напомињу да су припреме за скуп трајале од јутра и да су присутни и грађани из целе Србије, Републике Српске и Косова.

Македонски портал АКО јавио је да су данас сви путеви Србије водили ка Београду, те да је то био контра скуп којим је Вучић показао опозицији колико је јак.

Прочитајте ОВДЕ како је то Веља Илић урнисао Вучића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА