Најновије

ХРВАТИ ПАНИЧНО БЕЖАЛИ ИЗ ЦРKВЕ: Мушкарац упао на службу и почео да виче Алаху акбар (ВИДЕО)

Мушкарац средњих година афричког порекла изазвао је у суботу увече, у цркви св. Павла у Минхену, прекид хрватског Вазменог бдења, након чега је настала паника и прави кошмар.

Црква (Фото: Јутјуб)

Према изјавама очевидаца, мушкарац је неометано ушао у цркву међу хрватске вернике и ничим изазван почео викати Такбир (Аллаху Акбар). Након његове галаме и неразумљиве вике и узвика, настало је најпре комешање верника, а потом и бежање, јер су неки мислили да се ради о терористичком нападу.

Деца су почела плакати, а неки су залегли на под цркве. У тим тренуцима панике, храна која је донесена је разбацана и био је то застрашујући призор.

Неколико Хрвата је успело оборити мушкарца на земљу и зауставити га у његовом ходу према олтару. Одмах је позвана полиција која је стигла у великом броју. Они су преузели осумњиченог, везали га и одвели из цркве.

Након тог инцидента обред Вазменог бдења је настављен, али без најмење 20-30 посто верника који су у страху напустили цркву.

Немачка полиција није давала информацију о ухапшеном, осим да је приведен и да ће бити процесуиран. Такође нису навели ни је ли био наоружан.

Ту информацију нису потврдили ни Хрвати који су га зауставили и задржали до доласка полиције.

Погледајте ОВДЕ како је изгледао моменат експлозије у цркви у Шри Ланци.

Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА