Најновије

ИРАЧКЕ СНАГЕ УПОЗОРАВАЈУ: Американци послали војску - спремају освајање стратешког сиријског града! Ево шта им је циљ (ВИДЕО)

Ирачки Хашд Ал-Шаби (Јединице народне мобилизације-ПМУ) тврди да америчка војска и њихови савезници из Сиријских демократских снага (СДФ) припремају операцију за заузимање кључног граничног прелаза у градовима Ал Букамал и Ал-Каим .

Америчка војска у Ираку (Фото: Јутјуб)

Командант Хашд Ал-Шабија, Хашем Ал-Мусави, изјавио је прошлог четвртка да америчке оружане снаге настоје да преузму контролу над прелазом Ал Букамал како би изоловале Иран од Либана. Мусави је рекао да је америчка војска послала конвој од 18 наоружаних возила, заједно с дроновима, до границе.

Он је рекао да је сврха овог потеза била да се Хашд Ал-Шаби војно испровоцира. Штавише, Мусави је рекао ирачкој новинској агенцији Ал-Малоумех да су амерички обавештајци распоређени на ирачко-сиријској граници како би шпијунирали Хашд Ал-Шаби и ирачке граничаре. Мусавијеве тврдње подударају се са новим извештајем Сиријске арапске војске, у којем се наводи да су Сиријске демократске снаге, подржане од САД, мобилисале стотине војника у близини градова Ал-Мајадина и Ал Букамала.

Извор Сиријске арапске војске у Деир ез Зору рекао је да су њихове снаге веровале да САД желе да заузму Ал Букамал, тако да Иран не би могао да повеже Дамаск и Техеран користећи међународни аутопут. Са тренутном економском опсадом Сирије од стране западних земаља, која је резултирала разорном кризом горива, Иран је тражио друге начине за транспорт залиха и ресурса у Сирију. Један од начина је преко међународног аутопута, који ће се поново отворити у наредним седмицама. Међутим, недавним нападима Исламске државе дуж овог пута, поновно отварање међународног аутопута може потрајати и до неколико месеци.

Погледајте ОВДЕ језиви тренутак напада у цркви у Шри Ланци.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хашд ал Шаби неће дозволити Рези Пахлавију да се врати у Иран

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА