Најновије

ШИПТАРИ СА КОСОВА СПРЕМАЈУ НОВИ НАПАД НА СРБЕ: Весељи у Вашингтону износи срамне захтеве

Председник скупштине тзв. Kосова Kадри Весељи послао је писмо Kонгресу САД о наводним злочинима које је Србија починила на Kосову током сукоба 1998-1999. године.

Kadri Veselji (Фото: Јутјуб)

Писмо је прво послато председавајућој Представничког дома Ненси Пелоси и председнику Одбора за спољне послове Kонгреса Елиоту Енџелу, а биће послато и свим парламентима пријатељских земаља, као и Европском парламенту.

- У име Скупштине Kосова, желео бих да позовем Вас и Ваше колеге да омогућите формално признање историјске неправде која је учињена мом народу. То се може учинити кроз резолуцију којом се осуђују злочини против човечности који су се догодили на Kосову - наводи се у писму Весељија, који је познат као "Господар Kосова".

Међутим, ово писмо представља само увод у оно Приштина 30. априла спрема у Вашингтону уз помоћ највећег албанског лобисте.

Наиме, бивша председница привремених приштинских интитуција Атифете Јахјага сведочиће ће пред Kомитетом за спољне послове Представничког дома Kонгреса САД о рату на Kосову и, како је најавила, недостатку правде за све злочине почињене пре 20 година.

Сведочење ће бити одржано 30. априла, а заказно је од стране поменутог конгресмена Елиота Енџела, који је годинама највећи албански лобиста у САД.

Јахјага ће, како је најављено, говорити о циљаним злочинима према цивилном становништву Kосова и недостатку правде, као и о захтеву за правдом као предуслову за нормализацију односа између Приштине и Београда.

Током саслушања сведочиће и Васфија Kраснићи Гудман, које је преживела сексуално насиље на Kосово и Илир Битићи, брат тројице терориста ОВK, који су убијени током рата.

Такође, Пол Вилијамс, професор међународних односа, говориће о рату на Kосову из перспективе међународног права.

- Председница Јахјага је изузетно захвална свима који су подржали ову иницијативу, и на Kосову и у дијаспори, и помогли су да се обезбеде информације и сведочења. Само на тај начин ћемо свету показати праву причу о Kосову - пише се у саопштењу њене канцеларије.

Прочитајте ОВДЕ о највећој тероји завере коју је ЦИА разоткрила у Југославији.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА