Најновије

СКОПЉЕ ДАЛО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: У Македонију стиже 2.000 америчких војника

На 130. седници владе Републике Северне Македоније одобрена је реализација војне вежбе "Одлучан ударац" коју ће македонска војска извести заједно са 2000 америчких војника, 25 војника из Албаније, 25 бугарских војника, 25 војника из Литваније и 100 војника из Црне Горе, изјавио је портпарол македонске владе Миле Бошњаковски.

Aмеричка војска (Фото: Јутјуб)

"На предлог Министарства одбране, влада Републике Северне Македоније прихватила је Информацију за извођење вежбе Војска Републике Северне Македоније и Kоманде УС ЕУЦОМ "Одлучан ударац", као и учешће страних оружаних снага на територији државе, те је усвојила Одлуку о одобрењу уласка и престоја припадника страних оружаних снага на територији Републике Северне Македоније због извођења вежбе "Одлучан ударац" који ће се у неколико фаза спровести од 20. маја до 15. јула ове године", истакао је Бошњаковски на конференцији за новинаре.

Kако је навео Бошњаковски, током вежбе учествоваће 2000 припадника македонске војске, 2000 припадника оружаних снага САД и 400 врста моторних возила, 25 припадника албанске војске и 10 врста моторних возила, 25 припадника бугарске војске и 10 врста моторних возила, 25 припадника литванске војске, као и 100 припадника војске Црне Горе и 20 врста моторних возила.

"Вежба је усмерена ка постизању интероперабилности код припадника оружаних снага земаља-учесника у циљу омогућавање повећаног доприноса у текућим и будућим операцијама у оквирима НАТО алијансе", закључио је портпарол владе Северне Македоније.

О ситуацији у којој се нашла сиријска војка можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА