Најновије

ДАЧИЋ ПРИШТИНИ: Одустаните од писања, одавно сте прочитани

Писањем писама Весељи и његови партнери у Приштини још једном су показали елементарну политичку и дипломатску неписменост. Траже да се осуде наводни злочини Србије у прошлости, док и даље траје терор над Србима на КиМ?! Наше сународнике хапсе да би им отели имовину, избацују их са министарских места због изговорене истине, а таксама од 100 одсто на српску робу изнурују цео наш народ!

Дачић (Фото: Јутјуб)

Тако шеф дипломатије Ивица Дачић коментарише најновији потез Приштине, односно обраћање шефа тамошњег парламента Кадрија Весељија Конгресу САД и најаву да ће исто писмо послати свим "пријатељским земљама", као и Европском парламенту. У допису, он САД предлаже да усвајањем резолуције омогуће "формално признавање историјске неправде" тако што би осудили наводне злочине против човечности на Косову током 1998. и 1999. године.

Дачић наводи да Весељи то не помиње, али да се види јасан страх свих у Приштини због подизања оптужница против терориста ОВК. Он указује на још један пропуст шефа приштинског парламента.

- Весељи не помиње ни пацке коју су им упутиле баш неке од тих пријатељских земаља на које се позива, а зато што њиховим парама плаћају лажне ветеране. И то ово једно писмо не може да замаскира. Зато, Весељи и остали, маните се писања јер су вас сви одавно прочитали. Укините таксе, па да пробамо дијалогом да дођемо до решења - поручује Дачић.

Најновијим потезом Приштине огорчени су у Удружењу киднапованих и убијених Срба са КиМ.

- Мало је што је суд у Хагу игнорисао српске жртве на КиМ, него сада злочинац који је на Интерполовој потерници Кадри Весељи тражи да се донесе резолуција о наводним злочинима Срба. Страшно је што то ради злочинац, који је осим Срба убијао и своје сународнике. Али читав свет зна да у новијој историји не постоји већи и тежи злочин од трговине органима Срба заточених у "Жутој кући" и другим логорима смрти. Према нашим сазнањима, око 400 српских цивила било је подвргутно тој тортури и настрадало у најтежим мукама - указује Снежана Здравковић, из овог Удружења.

Oна подсећа и да су се прва киднаповања и убиства Срба догодила чак годину пре почетка ратних дејстава, када су чланови терористичке организације почели да нападају и убијају припаднике регуларне војске и полиције.

Сакупљени докази

Према писању приштинских медија на албанском језику, на основу доказа које има Специјални суд за ратне злочине припадника ОВК, биће подигнуте и прве оптужнице против председника привремених институција Хашима Тачија и Кадрија Весељија, и то за убиства Албанаца после ратних сукоба на КиМ 1999. године. На списку су и Реџеп Сељими, Даут Харадинај, Сами Љуштак, Азем Суља…

Шиптарски терористи напали Сиријуску армију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА