Најновије

КРЕМЉ: Ево зашто Путин није честитао Зеленском!

У Кремљу сматрају да је још увек рано говорити о честитки руског лидера Владимира Путина Владимиру Зеленском на победи на изборима за председника Украјине, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Владимир Зеленски (Фото: Јутјуб)

„Засад је рано говорити о честитки председника Путина господину Зеленском, као и о могућем заједничком раду. Судићемо по конкретним делима“, коментарисао је Песков резултате избора у Украјини.

Он је додао да се Москва са поштовањем односи према избору украјинског народа, иако је легитимитет садашњих председничких избора у тој земљи био под знаком питања због немогућности гласања три милиона Украјинаца који живе у Русији. 

Пескова су новинари питали о перспективама ослобађања украјинских морнара који су ухапшени у Русији и да ли то може бити гест добре воље према новом председнику.

„Много пута смо говорили да постоје одређене правне процедуре које су потребне за то. Сада се они, кршиоци државних граница, налазе под истрагом, свака истрага се завршава судом који треба да донесе неку одлуку. Постоји процедура која је прописана законом“, рекао је Песков новинарима.   

Председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко је саопштила раније да је Русија спремна на конструктивни дијалог са председником Украјине.

Централна избора комисија Украјине је саопштила раније да после обраде 99,03 одсто бирачких листића кандидат за председника Украјине Владимир Зеленски води у другом кругу избора са 73,22 одсто гласова, док је за актуелног шефа државе Петра Порошенка гласало 24,46 одсто бирача.Пескова су новинари питали о перспективама ослобађања украјинских морнара који су ухапшени у Русији и да ли то може бити гест добре воље према новом председнику.„Много пута смо о морнарима говорили да постоје одређене правне процедуре које су потребне за то. Сада се они, кршиоци државних граница, налазе под истрагом, свака истрага се завршава судом који треба да донесе неку одлуку. Постоји процедура која је прописана законом", рекао је Песков новинарима.

Прочитајте ОВДЕ како је то и коме Путин помрсио конце.

Извор: rs.sputniknews. com 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА