Најновије

СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ У РУСКОЈ ВОЈСЦИ: Паранормалним техникама завршавају оно што метак не може

Један чланак у званичном часопису руског министарства одбране тврди да војска земље ради у тандему са спиритуалистима, користи паранормалне тактике за помоћ војницима и користи делфине у телепатским експериментима.

Руски специјалци (Фото: Јутјуб)

У чланку часописа  Army Collection је, под насловом “Супер војник за будуће ратове”, описано како је војска спроводила чудне експерименте, попут оне у којој су спиритуалисти успели да прочитају документе који су били закључани у сефу.

Чланак је први пут објављен у фебруару, али је прошле недеље дошао до изражаја након извештаја у руском магазину РБЦ, опозиционим новинама Новая газета и сајту Медуза. По коментарима се види да су људи били изненађени да су такве тврдње објављење у издањима које власти цензуришу.

Према чланку аутора Николаја Пороскова, који је радио у кампањама у Чеченији и Сијера Леонеу, совјетски научници су 1980-их развили паранормалне технике с циљем да војска буде у стању да “извуче информације из стања такозване измењене људске свести”.

Он је написао како је метода чак коришћена током кампања у Чеченији “како би се открио непријатељски план и састав укључених снага и средстава”.

Он каже да у Русији постоје специјалисти који користе телепатију за испитивање затвореника, вештина коју су испробали у експериментима са делфинима.

“Они су мислима задали животињама команде које су извеле … Показало се да је техника такође примењва на људима”, написао је он.

У чланку се наводи да су паранормалне тактике помогле војницима да науче стране језике, да лече рањене у трупи, да открију заседе, па чак и да униште рачунаре.

Он је рекао да телепатско, невербално испитивање може помоћи војницима да одлуче да ли су непријатељски војници пријемчиви за регрутовање. Такозване “психичке контра-мере” такође су научиле војнике специјалних снага како да се држе током испитивања непријатеља.

Анатолиј Метвајчак, шеф Канцеларије за аналитику у часопису Soldiers Of Russia, изјавио је за РБЦ да су совјетски научници урадили нека истраживања у овим областима, посебно између шездесетих и осамдесетих година.

“Борбена парапсихологија је заиста вредна пажње … технику је развила Совјетска академија наука у покушају да открије невероватне људске способности.”

Русија прави најсмртоносније подморнице до сада! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА