Најновије

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ: Шиптари заједно са терористима ИД упадају на север Косова до 5. јуна?!

Лидери лажне државе Косово, ратни злочинци Рамуш Харадинај, Хашим Тачи и Кадри Весељи у највећој тајности припремају окупацију четири српске општине на северу покрајине, потврђено је предходних дана у више дипломатских извора.

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Напад на север требало би, како се сазнаје, да почне најкасније 5.јуна, а крајњи рок за завршетак операције је 12.јун, када у Приштину долазе Хилари Клинтон и Медлин Олбрајт.

Како тврде, албанске власти у Северној Македонији већ обучавају специјалце РОСУ за ову акцију, док би логистичка помоћ требало да стигне из Тиране, односно регуларне албанске војске.

Истовремено, наше службе добиле су од руских обавештајаца дојаве да ће у овој операцији бити ангажовани и Албанци који су се протеклих неколико месеци вратили из Сирије, где су ратовали на страни ИД.

Две фазе напада

Према изворима, део америчке администрације у Вашингтону већ је у Приштини дао "зелено светло" за напад, а чак им је обећано и да ће војници Кфора стационирани на северу тзв Косова "помоћи у успостављању путног суверенитета"!

Приштина брани Србима да изађу на изборе?!

Централна изборна комисија лажне државе Косово саопштила је да ће, пре него што донесе одлуку о потврђивању изборних листа Српске листе за градоначелнике на северу покрајине, проверити њихову законитост.

"Носиоци листа су раније поднели оставке и прекинули сарадњу са институцијама система", наводи се у саопштењу у којем се најављује могућност да кандидатима Српске листе буде забрањено учешће на изборима.

Харадинају, Тачију и Весељију је из Вашингтона стигло одобрење да крену на север тзв Косова и "утврде границу са Србијом"! Предвиђено је да акција има две фазе.

У првој, специјалци РОСУ треба да крану у напад, а асистенцију на терену добиће од војника Кфора, који би требало да заузме кључне тачке и саобраћајнице на северу.

Друга фаза подразумева укључивање и војника из Албаније преобучених у униформе КБС. Спремно је нешто више од сто албанских специјалаца који треба да преузму пуну контролу на терену.

Истовремено, како се сазнаје, српске безбедносне службе крајем прошле недеље су од руских колега добиле упозорење да ће у ову акцију бити укључени и Албанци из ИД који су враћени на тзв Косово са ратишта у Сирији.

Америчким авионом је недавно на тзв Косово пребачено 110 људи из Сирије. Међу њима су и опасни терористи који су већ врбовани за ову операцију.

Тајна акција

Да се у северу тзв Косова нешто опасно припрема потврђује и Александар Бортников, шеф руске Федеративне службе безбедности (ФСБ), који каже да се терористичке ћелије премештају са Блиског истока у Европу.

- Упркос поразима, те терористичке организације представљају претњу за већину држава и Ал Каида тренутно реорганизују снаге стварањем терористичких ћелија. Ћелије се премештају са Блиског истока у Европу - рекао је Бортников.

Милован Дрецун, шеф Одбора за Косово и Метохију, наглашава да је из јужне покрајине око 500 екстремиста отишло у Сирију, али да су се многи вратили.

-То су људи који су оспособљени за војна терористичка дејства и многи су дошли по задатку, а један од тих задатака је напад на српске цивиле. Постоји опасност да се џихадисти који се враћају злоупотребе за извођење тајних акција - закључује Дрецун.

Додик раскринкао британску шпијунску мрежу на Балкану и по први пут, проговорио о везама Републике Српске и Русије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА