Најновије

ХАРАДИНАЈ: У односима са Србијом занима нас признање

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, изјавио је данас да Приштина и Београд имају само једно нерешено питање, а то је, поновио је, признање.

Харадинај (Фото: Јутјуб)


"Имамо једно нерешено питање са Србијом и то је признање, немамо других питања да решимо и нисмо заинтересовани за нешто друго. Ако је Србија спремна можемо, ако не, не видим ништа друго", навео је Харадинај на конференцији за новинаре након седнице владе, пренела је РТК2.

Говорећи о предстојећем мини самиту у Берлину, који су сазвали немачка канцеларка Ангела Меркел и француски премијер Емануел Макрон, и медијским написима да ће на Београд и Приштину вршити притисак да свеобухватни споразум буде постигнут до октобра, Харадинај каже да не треба узимати за озбиљно све оно што пишу медији.

За њега је, додао је, то нормално када је реч о овако великим догађајима какав је предстојећи самит у Берлину.

Оценио је важним то што ће се на том скупу наћи питање Косова, где ће Београд моћи да представи своје циљеве. 

Поводом одлагања верификације кандидата за градоначелнике Српске листе у четири српске општине на северу Косова, Харадинај каже да "забрињава ситуација да неко ко добије поверења народа, касније поднесе оставку, а потом се поново кандидује за исту функцију".

Иако, како је рекао, то сматра противзаконитим и противуставним, сматра да би најбоље било да предложени кандидати, како је рекао, ипак добију могућност кандидатуре, па народ нека гласа.

Путин надгледао потапање подморнице са нуклеарним дроновима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА