Најновије

ОКРШАЈ ФИЛИПИНА И КАНАДЕ-Дутерте: Вратићемо вам ваше смеће!

Председник Филипина Родриго Дутерте критиковао је Канаду због извоза смећа у ту земљу југоисточне Азије и запретио је да ће јој вратити отпад.

Родриго Дутерте (Фото: Јутјуб)

Манила је поднела неколико дипломатских протеста Канади због више тона смећа пребачених на Филипине између 2013. и 2014. године.

- Желим да брод буде спреман за канадско смеће. Боље да повуку те испоруке или ћемо им то вратити и бацити смеће на обалу - рекао је Дутерте током састанка са званичницима о земљотресу који је јуче погодио Филипине.

Канадска Амбасада у Манили саопштила је да су званичници обе земље радили на питањима повезаним са уклањањем смећа "како би се дошло до благовременог решења и да се осигура да се материјал обради на еколошки одговоран начин".

Прошле године, Дутерте је наредио да армија откаже уговор вредан 233 милиона долара о куповини 16 хеликоптера, након што је Отава изразила забринутост да би они могли бити употребљени у борби против побуњеника.

Током 2017. године, на крају самита азијских и западних држава у Манили, Дутерте је критиковао премијера Канаде Џастина Трудоа јер је постављао питања о борби против наркотика у Филипинима.

Прочитајте ОВДЕ све о доласку Ким Џонг Уна у Русију.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА