Најновије

ВУЧИЋ ОДЛУЧАН: Питаћу Меркелову и Макрона зашто бране Српској листи изборе!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома забринут због тога што Српској листи није дозвољено да учествује на изборима за председнике општина на северу Косова.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„Потписали смо Бриселски споразум и у тачки седам или осам нам се намеће као обавеза учешце на изборима по косовским законима, а сад им смета што Српска листа побеђује“, рекао је Вучић новинарима у Пекингу, преноси РТС.

Навео је да је огроман новац уложен како би се уништио углед Српске листе, како би се она разорила, а Срби одвојили од Београда. Вучић је рекао и да су странци направили своје медије на северу Косова како би разорили углед Српске листе и како би водили кампању за криминализацију Срба.

„Али нису успели, јер Срби све знају, они ће бити уз свој народ и државу. Видели су да им ни милиони долара не помажу да промене вољу српског народа“, указао је председник Србије. Навео је да су прво изненадили расписивањем избора, а када је Српска листа најавила учешце, рекли су да немамо право да учествујемо, што је оценио као брутално укидање демократије. Вучић је поручио да ће, ипак, сачекати да види шта ће рећи у Берлину тим поводом.

„Нећу да кажем на шта ме подсећа када браните некоме да се кандидује, то ћу питати Меркелову и Макрона. И све остале ћу питати, то ћу објаснити и Сију и Путину, мада сам сигуран да су они у сагласју са нама“, рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ о каквом систему одбране разговара Вучић данас у Пекингу.

Извор: Ртс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА