Најновије

ПУТИН ЗАГРМЕО У МЕДИТЕРАНУ! ЖЕСТОК ОДГОВОР РУСИЈЕ: Туку топови на обалама Сирије, Амери преплашени - зауставили бродове! (ВИДЕО)

Неколико снажних експлозија могло се чути у сиријској обалној провинцији Тартус, данас, када је руска морнарица изводила велике вежбе у источном Медитерану. Према једном извору из Тартуса, руска морнарица је водила вежбе са сиријском војском, додајући да се они не баве присуством два носача авиона САД у медитеранским водама.

Руска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Раније ове недеље, два носача авиона САД, са америчким амбасадором Џоном Хантсманом, упловила су у Медитеран као показатељ показивања снаге Русима.

- Када имате 200.000 тона дипломатије која крстари Медитераном - то је оно што ја називам дипломатијом, ово је дипломатија која се креће напред - ништа друго не треба рећи - рекао је Хантсман за Си-Ен-Ен. 

Хантсман је на броду “Абрахам Линколн”, који је први пут у Средоземном мору. Амерички амбасадор наводно покушава да пошаље поруку Русима о њиховом понашању, јер су њихове интервенције у Украјини, Сирији, Либији и Венецуели узнемириле Вашингтон.

Иако је Москва дуго критиковала присуство америчке војске у близини својих граница као непријатељски потез који је још више заоштрио лоше односе између две земље, Хантсман је тврдио да су такви војни маневри некако неопходан предуслов за ублажавање напетости с Москвом.

- Имате сво поверење које вам је потребно да седнете и покушате да пронађете решења за проблеме који су нас сада већ годинама делили - рекао је он.

Свака нападачка група флоте САД састоји се од неколико бродова на челу са носачима авиона и десетинама авиона. На вежбама учествује укупно 10 бродова, 130 авиона и 9.000 морнара и маринаца.

Божије чудо! Свет је у неверици. Погледајте ОВДЕ шта се десило у УАЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА