Најновије

Анкару не занима само С-400, желе и друго руско оружје! Ево шта меркају и желе!

Турска показује интерес и за друго руско оружје, поред ракетних система противваздушне одбране С-400, које је Анкара наручила у децембру 2017. године, изјавио је генерални директор руске компаније за извоз оружја "Рособоронекспорт" Александар Михејев.

С 400 (Фото: Риа)

Он је рекао да је Турска заинтересована и за друге руске системе противваздушне одбране, разних домета, као и противтенковско оружје и друго наоружање.

Михејев је истакао да Русија и Турска спроводе неколико заједничких пројеката у циљу развијања нових авиона и хеликоптера и модула за оклопна возила, као и одржавања опреме коју је Москва раније продала Анкари.

Генерални директор "Рособоронекспорта" нагласио је да су Русија и Турска констуктивним дијалогом политичког вођства две земље успеле да осујете покушаје страних ривала да се умешају у њихову билатералну војну сарадњу.

Михејев је раније реаговао на извештаје о томе да би Турска могла бити заинтересована за куповину руских авиона уместо америчких летелица Ф-35, рекавши да је Москва спремна да разговара са Анкаром о таквој купопродаји.

Турска има проблема са добијањем наручених америчких авиона Ф-35 откако је потписала уговор са Русијом о куповини С-400.

САД се противе постигнутом уговору између Русије и Турске. Америчке власти тврде да би руски системи могли да прикупљају информације о америчким авионима, што би Москви открило слабост америчких летелица.

Глобални војни расходи највећи за три деценије, највећи потрошач САД! У питању је језива сума! Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА