Најновије

НОВИ УЗНЕМИРУЈУЋИ ТРЕНД У СЕКСУ: Мушкарци мисле да имају право на ово, а уствари то је злостављање жена

Међу стварима које се сматрају трендовима у сексу се посебно издваја једна узнемирујућа појава. Назива је се "stealthing", а укратко означава скидање кондоматоком сексуалног односа без пристанка партнера на то.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Том појавом недавно се позабавила студија коју је спровела Александра Бродски за "Columbia Journal of Gender and Law", а у склопу студије обавила је интервјуе са људима који су то доживели, али и истражила скривене кутке интернета у којима мушкарце подстичу датоком секса без знања партнерке скину кондом, пише Huffington Post.

Бродски је појаснила да је са студијом кренула кад је схватила да се неколико њених пријатељица бори са "разним облицима злостављања од стране својих сексуалних партнера".

Све оне осећале су се повређено након што су доживеле "stealthing", али нису знале могу ли уопште да пријаве такво понашање и сматра ли се оно обликом силовања. Једна жртва из студије рекла је да се осећа као да је "стеалтхинг" суседни облик силовања.

Право на ширење свог семена

Занимљиво је то што је раније ове године мушкарац из Швајцарске осуђен за силовање након што је усред сексуалног односа скинуо кондом без пристанка партнерке. Једна докторка са универзитета у Кенту објаснила је да ова врста понашања крши "пристанак" на секс, односно ако је неко пристао на секс са кондомом то не значи да је пристао и на секс без кондома.

Оно што је посебно узнемирујуће је чињеница да се о "stealthingu"  нашироко прича по интернету, а Бродски је нашла конверзације у којима мушкарци подстичу једни друге да скину кондом усред секса. Према њеној студији, постоје мушкарци који мисле да имају право на "ширење свог семена", а "стеалтхинг" виде као облик обележавања територија. На интернету се чак деле савети како неприметно да скину кондом, а ти мушкарци мисле да мушкарци као надмоћнији пол имају право да раде шта желе током секса.

Бродски је објаснила да жели својом студијом људима да да до знања да могу да потраже помоћ ако им се ово догоди.

- Мој је циљ да омогућим дијалог и пружим људима могућност да проговоре о искуству које се чешће третира као лош секс него као облик насиља - рекла је Бродски.

Која поза нас најчешће доводи до врхунца прочитајте ОВДЕ.

Извор:  Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА