Најновије

ВУЧИЋ: Идеја Албанаца је била да се разоре национални интереси и забрани Србима на КиМ да се кандидују за изборе!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је идеја Албанаца, када су забранили Српској листи да се кандидује на изборима, била да се прави структура која ће да ради само са Приштином и да се тако дубински разоре национални интереси и избаци Србија са КиМ.

Вучић (Фото: Јутјуб)

На питање да прокоментарише ту ситуацију и накнадно допуштање учешћа на изборима, што је поздравила и америчка амбасада на Косову, и шта су ту чији интереси, Вучић, између осталог, указује да је руски председник Владимир Путин био запрепашћен тиме, када је током боравка у Кини, чуо ту информацију: 

- То је била идеја албанских политичких кругова, а они су били под неким, претпостављам, притиском споља и зато су морали да промене одлуку у жалбеном поступку. Они су били изненађени нашом одлуком да на изборима учествујемо - .

Њихова замисао је била да поставе своја четири градоначленика на северу, који би били под њиховом контролом, додаје он.

- Као што своје приватне Србе постављају - дају им нешто новца, поставе их, ти људи забораве на Србију, Косово са Србијом више никакве везе нема. Они су Харадинајеви, Тачијеви Срби и то је то. И то је, иначе, била и замисао многих странаца - каже Вучић.

Додаје да је по овом питању захвалан и Американцима, јер су рационално разумели да је то укидање демократије.

- Да не кажем увођење фашизма - забрањујете неком да се кандидује, јер ће тај да победи - каже он.

Додаје да се очекивало да се пријави неко дуги и да добије 50 гласова, јер не постоји ограничење.

- Видели сте колико се на протесту "1 од 5 милиона" скупило - максимално 53, док се на протесту против Приштине окупило 5.000 људи. Они су очекивали да тих 53 у те четири општине укупно гласају за њихових пет кандидата и да почну да праве структуру која више неће да ради са Србијом, већ само са Приштином и да тиме де факто, дубински, разоре српске националне интерсе и избаце Србију са КиМ - навео је Вучић.

То је, каже, био албански интерес.

- Американци су схватили да то онда постаје спрдња са државом, јер они тзв. Косово прихватају као државу, а они морају да покажу да тзв. Косово ипак јесте нека цивилизована, правна творевина. Претпостављам да је то био разлог зашто су их натерали. Хвала им на томе - каже Вучић. 

Преостаје сада Српској листи да се спреми за изборе и обезбеди излазност људи.

Наводи и да се Српска листа не стиди, већ хвали везама са Београдом и централном Србијом.

Путин спречио крвопролиће на Космету за Васкрс, руске службе откриле шта је спремао Харадинај. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА