Најновије

КАЗНА ЗА ПОРОШЕНКА СТИГЛА НА ГРАНИЦУ: Руски гнев Донбаса пред носом украјинској војсци (ВИДЕО)

Специјални орден тежак две тоне намењен актуелном председнику Украјине Петру Порошенку довезен је на линију разграничења ДНР и Украјине.

Петро Порошенко (Фото: Сајт председника Украјине)

Орден Јуде, који су становници ДНР излили од остатака украјинских мина, граната и остале муниције је постављен близу контролног прелаза Јеленовка на линији разграничења ДНР и Украјине како би подсећао на ратне злочоне Петра Порошенка у Донбасу.

Материјал за овај орден становници ДНР су почели да сакупљају 12. фебруара. Његов пречник је два метра, а тежина две тоне.

Оригинални Орден Јуде је био направљен у 18. веку по наредби руског цара Петра I Романова, и био је намењен украјинском хетману Ивану Мазепи због издаје и преласка на страну непријатеља током Руско-шведског рата, у којем је Русија однела велику победу у Полтавској бици.

Први Орден Јуде је био тежак пет килограма и био је окачен Мазепи о врат. На њему је са једне стране написана посвета '’За издају отаџбине'’, а на другој се види лик Јуде Искариотског, који је издао Христа због среброљубља. На ордену Јуда виси обешен на дрвету, што је порука свим издајницима државе.

Какав хаос је могла да направи португалска авијација, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА