Најновије

БРНАБИЋ: Србија у Берлину није изгубила своју позицију

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да Србију на састанку у Берлину нико није натерао да настави дијалог без укидања такси и да Србија по питању Косова и Метохије није изгубила своју позицију.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Резултат је да нико није натерао Србију да настави дијалог а да се таксе нису повукле и да Србија није изгубила своју позицију, то је велика ствар", рекла је Брнабић, која је јуче присуствовала састанку у Берлину.

Председница владе је за Пинк истакла да је у Берлину било уважено мисљење наше земље.

"Ми се са тим враћамо кући, Србија се чула, мишљење Србије се уважило и мислим да је то резулат једне другачије политике коју је увео председни Александар Вучић, која и јесте политика емоција и причања без рукавице. И тога да исто причамо иза затворених и отворених врата. Ако имамо пријатељске односе испоштујте те људе и немојте на тим људима да добијате популистичке политичке поене", нагласила је премијерка Брнабић.

Истакла је да су били јако тешки разговори у Берлину и на самом састанку и вечери, али да је добра ствар што су били потпуно искрени.

"Тешко је било слушати релативизацију свега што се дешава на Балкану, посебно од стране Приштине и њене једностране потезе", навела је она.

На питање шта кочи наставак дијалога, Брнабић каже да је то потпуни недостатак политичке храбрости од стране људи који су увели таксе и вишак политике популизма од стране Приштине.

На питање шта је разговарала са премијером Албаније Едијем Рамом, она је навела да је искрено људски разочарана.

"Ја не гледам на политику много другачије него на међуљудске односе. Ако причамо једну ствар као политичари и вратимо се кући и онда од полтичара неких видите друге ствари, провокације на рачун Србије, заклињање на албанској застави, објаве слика на друштвеним мрежама... ја сам онда људски апсолутно разгочарана", рекла је Брнабић.

Додала је да је за Раму мислила да има другачију визију односа на Балкану и односа између Срба и Албанаца.

Он показује једно у односима један на један, а онда скупља политичке поене на најефтинији и популистички начин, онда ћу и ја са њим причати као и са било којим политичарем, рекла је Бранбић и казала да ће од сада причати са њима искључиво као са политичарем.

Навела је да је очекивала коректан људски однос, али да јој се чини да нема таквог односа и да сматра да у политици мора бити више искрености, поготово у овако комплексним ситуацијама.

Убиство Жељка Ражнатовића Аркана  плаћено је 10 милиона некадашњих марака. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА